Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Υπό κράτηση ο πατέρας και ο αδελφός του άνδρα που έπεσε νεκρός στο Ορλί

Ο πατέρας και ο αδελφός του άνδρα που σκοτώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού κρατούνται από την αστυνομία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δικαστική πηγή, η οποία διευκρινίζει πως κάτι τέτοιο αποτελεί κίνηση «ρουτίνας» σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Η επίθεση του άνδρα- για ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο, κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές- σε βάρος της γυναίκας στρατιώτη για να της πάρει το όπλπ ήταν «εξαιρετικά βίαιη» σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γαλλικού Στρατού.

Ο Benoit Brulon τόνισε πως η γυναίκα έπεσε στο έδαφος και έδωσε «μάχη» με τον άνδρα που της επιτέθηκε με στόχο το όπλο της. «Τότε» εξήγησε «οι συνάδελφοί της άνοιξαν πυρ για να προστατεύσουν την ίδια αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί». Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα είναι τώρα καλά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Pierre-Henri Brandet χαρακτήρισε «πιθανό»να υπάρχει «τρομοκρατικό κίνητρο» πίσω από την επίθεση, σημειώνοντας ωστόσο πως γι’ αυτό το θέμα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Εντωμεταξύ, ο νότιος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Ορλί στο Παρίσι μπορεί να παραμείνει κλειστός έως το βράδυ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας.


Πηγή