Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

5 bronzer και 5 tips για να το χρησιμοποιήσεις σωστά

Το bronzer είναι ξεκάθαρα το απόλυτο προϊόν μακιγιάζ του καλοκαιριού. Και σου το λέω εγώ που διστάζω να το φορέσω, αλλά που συγχρόνως λατρεύω να το βλέπω στα κορίτσια όταν το φορούν σωστά.

Θα με ρωτήσεις εύλογα γιατί δεν το έχω φορέσει ακόμα και τι με κάνει να μην το τολμώ! Η αλήθεια είναι πως το bronzer είναι μια «δύσκολη πίστα»- όχι ακατόρθωτη- αν δεν την έχεις μελετήσει καλά, αν δεν έχεις παρατηρήσει make up artists να το απλώνουν κι αν δεν έχεις μάθει σωτήρια tips.

Εγώ τα έκανα όλα αυτά, λοιπόν, τις τελευταίες μέρες. Έψαξα ενδελεχώς εικόνες, ενημερώθηκα από make up artists και ξεκαθάρισα μέσα μου τα άπαντα του bronzer. «Γιατί να μη μοιραστώ τις διαπιστώσεις μου και τις γνώσεις μου με όλα τα κορίτσια;», σκέφτηκα και αποφάσισα να τα δούμε όλα μαζί. Για πάμε!

Your insta-questions: Η σωστή απόχρωση bronzer για εσένα και πώς θα την φορέσεις

Τι είναι το bronzer

Ας το ξεκαθαρίσουμε! Το bronzer δεν είναι ούτε ρουζ, ούτε contouring. Το ρουζ δίνει ένα ροδαλό χρώμα στα μήλα, άρα ΔΕΝ έχει σχέση με το bronzer. Το contouring δημιουργεί σκιάσεις και γωνίες στο πρόσωπο, άρα δεν είναι bronzer.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bobbi Brown Cosmetics (@bobbibrown)

Τι είναι το bronzer; Είναι το προϊόν μακιγιάζ που χαρίζει στο δέρμα ηλιοκαμένη όψη. Είναι αυτό που τονίζει και αναδεικνύει το μαύρισμά σου δίνοντας μια sexy πινελιά στην επιδερμίδα σου.

Τα tips για τέλεια εφαρμογή του bronzer

#1 Επίλεξε τη σωστή απόχρωση bronzer για την επιδερμίδα σου. Δεν υπάρχει ένα bronzer στην αγορά. Όπως επιλέγεις απόχρωση foundation, έτσι θα επιλέξεις και απόχρωση bronzer.

#2 Διάλεξε την υφή bronzer που πιστεύεις ότι μπορείς να «δουλέψεις» καλύτερα. Bronzer θα βρεις σε μορφή πούδρας, σε κρεμώδη υφή, σε stick.  

#3 Βάλε bronzer στα σημεία που «καίει» ο ήλιος, δηλαδή στους κροτάφους, στο πηγούνι, στη μύτη και στα μήλα.

#4 Προσοχή να γίνει καλό σβήσιμο. Δεν θέλεις με τίποτα να δείχνει το πρόσωπό σου λεκιασμένο.

#5 Μην το παρακάνεις με την ποσότητα. Βάλε τόσο όσο χρειάζεται!

Δες τώρα στην παρακάτω gallery 5 bronzer για να… ξέρεις τι να ψωνίσεις στην επόμενη έξοδο για beauty shopping!




Πηγή