Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

5 tips για να αποφύγεις το botox στο μέτωπο όσο περισσότερο μπορείς

Για τις ρυτίδες στο μέτωπο έχουμε μιλήσει πολύ αναλυτικά. Είναι εκείνες οι γραμμές που οφείλονται στις εκφράσεις μας και εμφανίζονται πρώτες.

Πολλές φορές μάλιστα, εμφανίζονται σε νεαρές ηλικίες και οφείλονται στην ξηρότητα της επιδερμίδας, στο στρες και την κακή διατροφή.

Το botox για τις ρυτίδες στο μέτωπο λοιπόν μοιάζει μονόδρομος. Είναι μία πολύ άμεση λύση που απαλύνει τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες και αποτρέπει την εμφάνιση νέων.

Ρυτίδες στο μέτωπο: Όσα πρέπει να ξέρεις για να τις προλάβεις και να τις αντιμετωπίσεις

Το botox ωστόσο, δεν είναι η μόνη λύση, σε καμία ηλικία, κυρίως όμως αν δεν είσαι πάνω από 30 ετών.

Όπως είπαμε νωρίτερα, η διατροφή, η ψυχολογία σου, η περιποίησή σου και η ρουτίνα σου, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη αυτών των ρυτίδων.

Σε όλα αυτά βασίζονται οι συμβουλές μας σήμερα, τα 5 tips που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις το botox στο μέτωπο όσο περισσότερο γίνεται. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

ritides tips

Βάλε το κολλαγόνο στη… διατροφή σου

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω για την αντιγήρανση και την πρόληψη των ρυτίδων. Και το κολλαγόνο ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, κυρίως αφού η παραγωγή του από τον οργανισμό μας αρχίζει να φθίνει από τα 20.

Εισάγοντας λοιπόν στην καθημερινή σου διατροφή το κολλαγόνο και πίνοντας πολύ νερό, ενισχύεις την επιδερμίδα σου από μέσα προς τα έξω και ξεκινάς τη μάχη ενάντια στις ρυτίδες σωστά.

Τι πρέπει να τρώτε για να αυξήσετε το κολλαγόνο στο σώμα σας (εικόνες)

6952d45e43925103573a5d4f85323088

Για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, προτείνουμε το συμπλήρωμα διατροφής με υαλουρονικό οξύ και κολλαγόνο της Solgar. Έχει όλα όσα χρειάζεσαι και θα δεις διαφορά στην επιδερμίδα σου.

Η σωστή σειρά της περιποίησής σου

Οι ρυτίδες στο μέτωπο οφείλονται –μεταξύ άλλων- στην αφυδάτωση της επιδερμίδας στην περιοχή. Μην μπερδεύεσαι… Και ένα λιπαρό δέμα μπορεί να είναι αφυδατωμένο.

Όχι, δεν θα σου κάνουμε κάποιο κήρυγμα για την περιποίησή σου. Σε έχουμε προετοιμάσει πολύ καλά και είμαστε βέβαιες ότι χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα και με τη σωστή σειρά.

ritides tips metopo

Brow pinching: Το μασάζ φρυδιών που κάνει lifting στην επιδερμίδα (video)

Από που όμως ξεκινάς την περιποίησή σου; Η πλειοψηφία των γυναικών ξεκινά από τα μάγουλα και, ώσπου να φτάσουν τα χέρια στο μέτωπο, το περισσότερο προϊόν έχει απορροφηθεί από το υπόλοιπό πρόσωπο.

Το μέτωπο, που είναι επιρρεπές στην αφυδάτωση, πρέπει να λαμβάνει έξτρα φροντίδα και αυτό δεν σημαίνει ότι θα του βάλεις περισσότερο προϊόν. Απλά θα ξεκινάς την περιποίηση από εκεί!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Anna & Angelica (@satinandskin)

Χρησιμοποιείς λοσιόν, essence, serum, κρέμα και αντηλιακό ή κάποια από αυτά; Ξεκίνα να τα βάζεις από το μέτωπο και συνέχισε προς τα κάτω ΟΧΙ με καθοδικές όμως κινήσεις. Θα σου πούμε περισσότερα για αυτό…

Ένα «μυστικό» προϊόν

Κρέμα ματιών. Ναι κρέμα ματιών! Είναι το προϊόν που δεν προορίζετια για το μέτωπό σου αλλά ήδη ξέρεις ότι η χρήση του δεν περιορίζεται στα μάτια.

ritides tips metopo 3

Οι 5 κρέμες ματιών που δεν αποχωρίζονται οι celebrities

Η κρέμα ματιών μπορεί να κάνει θαύματα και για τις ρυτίδες γύρω από το στόμα σου, το ίδιο μπορεί αν κάνει και για τις γραμμές στο μέτωπό σου.

Ξεκίνα να ταμπονάρεις λίγη κρέμα ματιών μόνο επάνω στις ρυτίδες του μετώπου σου μετά τον ορό και πριν την κρέμα προσώπου σου. Θα δεις διαφορά από τις πρώτες εφαρμογές.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kara | The Beauty Minimalist (@karabeautyminimalist)

Οι σωστές κινήσεις

Είπαμε ότι η περιποίησή σου πρέπει να ξεκινά από το μέτωπο αλλά ΟΧΙ με καθοδικές κινήσεις. Υπάρχουν βλέπεις ειδικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να ενισχύσεις τα προϊόντα σου και να βοηθήσεις τις ρυτίδες του μετώπου.

Ξεκινάς εφαρμόζοντας το προϊόν στο κέντρο του μετώπου και συνεχίζεις πιέζοντας ελαφρά κάνοντας ανοδικές. Αν τις κάνεις με το roller σoυ αντί με τα χέρια, θα διπλασιάσεις την αποτελεσματικότητά τους.

ritides tips metopo rf

Mega-guide: 15 οροί για την πιο λαμπερή επιδερμίδα που είχες ποτέ

Στο παρακάτω video, μπορείς να δεις πώς θα κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου αλλά και κινήσεις που θα σε χαλαρώσουν πριν από αυτό.

Η ψυχολογία σου

Η επιδερμίδα σου αντιδρά στην ψυχολογία σου και η εμφάνισή της την αντανακλά. Όσο αγχώνεσαι, τόσο συνοφρυώνεσαι και τόσες περισσότερες ρυτίδες κάνεις.

Μάλιστα, όσο πιο πολύ αγχώνεσαι τόσα περισσότερα σπυράκια βγάζεις αλλά αυτό είναι ένα θέμα που, επίσης, έχουμε καλύψει πλήρως.

ritides tips metopo d

Τα σπυράκια που έβγαλες μπορεί να οφείλονται στο στρες… Θα σου εξηγήσουμε.

Προσπάθησε να χαλαρώσεις λοιπόν και να έρθεις σε επαφή με την επιδερμίδα σου και το πρόσωπό σου. Έχε στο νου σου τις εκφράσεις σου και χαλάρωσε το μέτωπό σου, από αυτό κρίνεται το 50% της επιτυχίας σου.




Πηγή