Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

5+1 προϊόντα που θα σε σώσουν στον καύσωνα

Ναι! Αυτό που είδες στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι παιδικό, υγρό ταλκ! Από αυτό και μόνο πρέπει να καταλάβεις ότι δεν αστειευόμαστε στο beauty deparment. Παίρνουμε τον καύσωνα και ΟΛΑ του τα προβλήματα πολύ σοβαρά.

Επειδή η ζέστη μας ενοχλεί ιδιαίτερα και παρουσιάζει προβλήματα που απλά δεν παλεύονται (βλ. σύγκαμα), έχουμε βρει τις λύσεις για όλα γιατί… πρέπει.

Αυτή τη «σοφία» θα μοιραστούμε μαζί σου, μαζί με τα 6 προϊόντα που θα σε σώσουν αυτές τις ημέρες, αφού το θερμόμετρο έχει φτάσει στο κόκκινο. Ποια προβλήματα προκύπτουν όμως; Ας ξεκινήσουμε με τα taboo γιατί μας καίνε!

via GIPHY

Δες πώς θα σώσεις το μακιγιάζ σου από τη ζέστη

Σύγκαμα και ιδρώτας στο στήθος

Cringe ε; Κακώς! Είναι ένα πολύ αληθινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά κορίτσια, at any size. Καθώς το δέρμα τρίβεται, ερεθίζεται και τσούζει.

Παράλληλα, το μεσαίο και κάπως μεγαλύτερο στήθος, ιδρώνει μέσα στον στηθόδεσμο και γίνεται ενοχλητικό. Σε extreme περιπτώσεις ερεθίζεται κιόλας. Τι κάνεις λοιπόν; Βάζεις υγρό ταλκ!

Το υγρό ταλκ της Frezyderm, Liquid Talk θα σώσει την περιοχή ανάμεσα στα πόδια σου και κάτω από το στήθος σου από τον ιδρώτα και τις ανεβασμένες θερμοκρασίες. Είναι απαλό, θα το λατρέψεις και θα τελειώνεις το ένα σωληνάριο μετά το άλλο!

Μαλλιά

Όχι, δεν θα μιλήσουμε για τα προβλήματα των μαλλιών στη ζέστη, τα μαλλιά είναι από μόνα τους, ένα μεγάλο πρόβλημα στη ζέστη. Δεν μπορούμε να τα ανεχτούμε και τα πιάνουμε συνεχώς με λαστιχάκια.

Όλα καλά και όλα ωραία με τα λαστιχάκια, κάνουν τη δουλειά τους. Παράλληλα όμως τα σπάνε και άμα χαθούν… βρίσκεσαι στον καύσωνα με τα μαλλιά κάτω και τα νεύρα σε άλλο επίπεδο.

2 Kλάμερ The Marble Effect

Η λύση βρίσκεται στα super trendy μεγάλα κλάμερ τα οποία δύσκολα χάνονται και εύκολα πιάνουν όλα τα μαλλιά ψηλά, και μακριά από τον αυχένα σου. Η νέα μας εμμονή είναι τα κλάμερ των λατρεμένων μας Sisterhood.K και μπορείς να τα βρεις στο sisterhoodk.gr !

Αντηλιακό

Το αντηλιακό σε προστατεύει, όμως οτιδήποτε αγγίζει το πρόσωπό σου στους 40 βαθμούς γίνεται –αυτόματα- εχθρός. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν είναι καλό γιατί χωρίς αντηλιακό δεν πρέπει να πηγαίνεις πουθενά.

3 LA ROCHE POSAY ANTHELIOS MIST SPF50

Άσε λοιπόν τα κλασικά αντηλιακά και πιάσε ένα αντηλιακό mist όπως το La Roche-Posay, Anthelios Mist SPF 50. Είναι ελαφρύ, δεν το νιώθεις και μπορείς να το ψεκάζεις συνέχεια σε πρόσωπο και σώμα.

Και μην ξεχνάς, ψέκασε και τα πέλματά σου αν φοράς ανοιχτά παπούτσια… θα καείς.

Εδώ θα βρεις περισσότερα αντηλιακά mist

Αφυδάτωση

Με τη ζέστη αφυδατώνεται όλο μας το είναι. Η υγρασία εξαφανίζεται πρώτα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και έτσι νιώθουμε το πρόσωπο και κυρίως την περιοχή γύρω από τα μάτια σαν αποξηραμένο φρούτο.

Αστειευόμαστε με τον παραλληλισμό, αλλά η αίσθηση είναι τόσο δραματική. Η ενυδατική που θα βάλεις στην αρχή της ημέρας δεν αρκεί και κάπου γύρω στο μεσημέρι αρχίζεις να νιώθεις ότι το πρόσωπό σου χρειάζεται «ένα ποτήρι νερό». Έχεις δύο επιλογές:

4 DARPHIN HYDRASTICK COOLING HYDRATING STICK FOR FACE AND EYES

Μπορείς να επενδύσεις σε ένα δροσιστικό στικ όπως το Darphin, Hydrastick Cooling Hydrating Stick For Face And Eyes. Είναι ιδανικό αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα που γίνεται ακόμα χειρότερη. Εναλλακτικά…

5 CAUDALIE BEAUTY ELIXIR

Μπορείς να πάριες ένα face mist όπως το Caudalie, Beauty Elixir. Δεν είναι σκέτο νερό άρα δεν θα σε ταλαιπωρήσει, θα κάνει το δέρμα σου να λάμπει και Bonus! Το συγκεκριμένο περιέχει αιθέρια έλαια που αφήνουν extra αίσθηση δροσιάς.

Το πρόβλημα που δεν σκέφτεσαι

Τα χείλη σου! Ναι, ναι, ναι τα χείλη σου. Αφυδατώνονται δραματικά και είναι εκτεθειμένα, χωρίς αντηλιακό, συνέχεια στον ήλιο. Ένα lip balm με SPF λοιπόν σου είναι απαραίτητο.

LIPOSAN SUN PROTECT SPF30

Θα λατρέψεις το Liposan, Sun Protect SPF 30 όσο και εμείς, πάμε στοίχημα.

Δες τώρα μερικά αντηλιακά για λιπαρές επιδερμίδες


Πηγή