Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
6 beauty αντικείμενα που πρέπει να σταματήσεις να μοιράζεσαι!

6 beauty αντικείμενα που πρέπει να σταματήσεις να μοιράζεσαι!

Το να μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου ανθρώπους πολλά πράγματα της καθημερινότητάς σου, σίγουρα είναι δείγμα αγάπης, όμως όταν μιλάμε για θέματα υγιεινής, η ατομικότητα όχι μόνο συγχωρείται αλλά επιβάλλεται! Μαζέψαμε, λοιπόν, τα 7 βασικά beauty αντικείμενα που είναι επικίνδυνο να μοιράζεσαι με την κολλητή σου, ακόμη και με την ίδια σου την αδερφή, τόσο για το δικό σου καλό, όσο και το δικό της!

 

1. Μάσκαρα

Δεν πρέπει να σοκάρεστε! Ακόμη κι αν βγήκατε από το σπίτι χωρίς μάσκαρα και η μόνη που το παρατήρησε είναι η κολλητή σας, μη φορέσετε τη μάσκαρά της! Μπορείτε να ζήσετε και χωρίς μάσκαρα για μια βραδιά! Ο λόγος; Στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες μας συχνά μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια, που μπορεί να μεταδοθούν από τον έναν οργανισμό στον άλλο με τη χρήση της μάσκαρα και να προκαλέσουν σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα, όπως επιπεφυκίτιδα, έρπη , κερατίτιδα, ακόμη και φλεγμονή του κερατοειδούς , αναφέρουν οι οφθαλμίατροι.

2. Lip gloss ή κραγιόν

Μπορεί να λάτρεψες το νέο κραγιόν της κολλητής σου και να ταιριάζει γάντι με την αποψινή σου εμφάνιση, αλλά μη το δανειστείς, καθώς κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ό, τι μπορείς να φανταστείς! Κάθε προϊόν που έρχεται σε άμεση επαφή με τα χείλη μας, μπορεί να γίνει πηγή μολύνσεων, λένε οι δερματολόγοι , με πιο συχνή την εμφάνιση του επιχείλιου έρπη, ο οποίος μεταδίδεται μέσω του κραγιόν ή του lip gloss.

3. Σφουγγαράκια ή πινέλα του μακιγιάζ

Οι πορώδεις επιφάνειες των σφουγγαριών, αλλά και οι τρίχες των πινέλων αποτελούν αρκετά συχνά, πόλο έλξης για μικρόβια και σκόνη. Ειδικά τα μικρά μαλακά σφουγγαράκια, όταν είναι βρεγμένα , δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων, που με την πρώτη χρήση, θα έρθουν σε επαφή με το δέρμα μας. Μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης, χρησιμοποιώντας το σφουγγάρι ή πινέλο σας μόνο σε καθαρό δέρμα και πλένοντάς τα σε εβδομαδιαία βάση!

4. Τσιμπιδάκι φρυδιών

Ναι το ξέρω, ήταν στην αντι-sos λίστα αλλά ισχύει! Όσο κι αν η κολλητή σου είναι expert στο διορθώνει μικρές ατέλειες στα φρύδια σου, ας το κάνει με το δικό σου τσιμπιδάκι! Το κατά τα άλλα πολύ χρήσιμο εργαλείο ομορφιάς μπορεί να ευθύνεται για διάφορες βακτηριακές λοιμώξεις. Αν παρόλα αυτά θέλεις να χρησιμοποιήσεις το δικό της τσιμπιδάκι, φρόντισε να το απολυμάνεις σωστά! Το οινόπνευμα είναι μια καλή λύση απολύμανσης.

5. Λίμα και είδη μανικιούρ

Όλες έχουμε δανειστεί τη λίμα ή ακόμη και το εργαλείο που κόβει τα πετσάκια μας από την κολλητή μας! Καιρός να αγοράσουμε δικά μας είδη μανικιούρ όμως για να μη μας χτυπήσει την πόρτα η μυκητίαση ! Για φαντάσου να πήγαινες σε ένα κέντρο ομορφιάς και η κοπέλα που σου έφτιαχνε τα νύχια να χρησιμοποιούσε τα ίδια εργαλεία σε εσένα και όλες τις άλλες πελάτισσες του κέντρου; Δεν θα έφευγες τρέχοντας;

6. Νυχοκόπτης

Καταρρίπτουμε άλλον ένα μύθο! Πόσες φορές δεν σου έχει συμβεί, καθώς κόβεις τα νύχια σου να τραυματίσεις το δέρμα σου κατά λάθος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κάποιες μικρές, ανοιχτές πληγές; Αυτές οι μικρές φαινομενικά πληγές αποτελούν τις περισσότερες φορές μεγάλες πηγές μόλυνσης από παθογόνους μικροοργανισμούς όπως βακτήρια και ιούς, οι οποίοι μπορεί να μεταδοθούν μέσω του νυχοκόπτη!

Πηγή: queen.gr