Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Adir Abergel: Συνέντευξη με τον artist που ευθύνεται για όλα τα iconic χτενίσματα στο κόκκινο χαλί

Το Instagram tου Αdir Abergel είναι πραγματικά star studded. Εκεί θα δεις όλες τις αγαπημένες celebrities kai τα χτενίσματά τους για τα οποία έχουμε μιλήσει ξανά και ξανά και ξανά. Βλέπεις, Ο Αdir είναι ο πιο περιζήτητος κομμωτής στο Hollywood. Εκείνος έκανε τη Charlize Theron μελαχρινή και μετά της έκοψε τα μαλλιά μόνο και μόνο για να ράψει στη χωρίστρα της… διαμάντια! Εκείνος χτένισε τη Gwyneth Paltrow όταν είχε φορέσει «εκείνο» το Τom Ford φόρεμα αλλά και τη Rooney Mara κάθε φορά που μέναμε με το στόμα ανοιχτό με τα μαλλιά της. και ναι, αυτός ευθύνεται για τα μαλλιά της Britney στο video clip του Oops! I did it Again! Η λίστα δεν σταματά όμως εδώ. Με ένα scroll θα τον δεις αγκαλιά με τη Jennifer Garner και τη Reese Witherspoon γιατί πολύ απλά είναι φίλος τους, όχι απλά κομμωτής τους.

Λατρεύει και σέβεται τις γυναίκες και όπως μου είπε χαρακτηριστικά «θα ήθελα να έχω το χρόνο να κάνω όλες τις γυναίκες όμορφες, να τις γεμίσω αυτοπεποίθηση» αλλά δεν ήξερε πάντα ότι αυτό ήθελε να κάνει. Ξεκίνησε με ένα πολύ διαφορετικό πάθος: «Όταν ήμουν 10 ετών έβγαζα το χαρτζιλίκι μου όποτε έρχονταν οι φίλες της μητέρας μου. Έβαφα τη ρίζα τους και στέγνωνα τα μαλλιά τους με το σεσουάρ και εκείνες μου έδιναν 3$. Δεν ήξερα ακριβώς τι κάνω ούτε και πόσο μου άρεσε τελικά να το κάνω, ήταν απλά ένας τρόπος για να κερδίζω μερικά χρήματα σαν παιδί. Το πάθος μου εκείνη την εποχή ήταν ο χορός. Μετά το σχολείο πήγαινα για χορό, τραγουδούσα και λάμβανα μέρος σε μιούζικαλ. Όταν έγινα 13 μετακόμισα στη Νέα Υόρκη για να γίνω χορευτής μπαλέτου αλλά τραυματίστηκα στα 15 και δεν μπορούσα πλέον να χορέψω. Έπρεπε λοιπόν να βρω κάτι που θα μου δώσει ανεξαρτησία και τότε ήταν που θυμήθηκα πόσο μου άρεσε να κάνω τον κόσμο να αισθάνεται όμορφος, όπως όταν έφτιαχνα τα μαλλιά των φίλων της μητέρας μου. Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε σχολή κομμωτικής και ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα κομμωτήριο στο Beverly Hills, πλάι στον θρυλικό Arthur Johns. Ήταν μία πρακτική στον κόσμο του και δούλεψα μαζί του για 5 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, γνώρισα μερικές υπέροχες γυναίκες που μου έδειξαν άπειρη αγάπη και με βοήθησαν να καταλάβω ότι αυτό ήταν το μονοπάτι που έπρεπε να ακολουθήσω. Έγινα λοιπόν κομμωτής γιατί μου άρεσε να κάνω τον κόσμο να νιώθει καλά με τον εαυτό του και λάτρεψα το ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω τα χέρια μου σαν γλύπτης».

sharon stone adir

Όπως κάθε ιδιοφυία του χώρου με την οποία είχα την τιμή να μιλήσω, έτσι και ο Adir, δεν ήταν σίγουρος για την καριέρα που ήθελε να ακολουθήσει αλλά η τύχη ήταν με το μέρος του και το ταλέντο του έλαμψε την κατάλληλη στιγμή. Παράλληλα μάλιστα με άλλα λαμπερά αστέρια: «Για πολύ καιρό, όσο είσαι μικρός, κάνεις πολλές μικρές δουλειές. Γνωρίζεις κόσμο στην πορεία και χτίζεις τις σχέσεις. Στην πραγματικότητα, όλα είναι θέμα των σχέσεων και της εμπιστοσύνης που χτίζεις. Όχι μόνο με τους ηθοποιούς αλλά και με τους εκπροσώπους τους, με τους φωτογράφους, με τους στιλίστες και όλους όσους είναι στην βιομηχανία. Πλέον δουλεύω με τη Charlize Theron, τη Marion Cotillard, την Kristen Stewart, τη Jennifer Garner, την Emma Watson, την Emilia Clarke, τη Jessica Biel, τη Reese Witherspoon, τη Rooney Mara, τη Gwyneth Paltrow, τη Sienna Miller… Κάναμε τα βήματά μας όλοι μαζί».

jennifer garner adir copy

Και αυτά τα βήματα τον έμαθαν πολλά αλλά διαμόρφωσαν και τον καλλιτέχνη που είναι σήμερα, γιατί ο Αdir δεν είναι απλά ένας κομμωτής, κάνει τέχνη στα μαλλιά τόσο με το χρώμα όσο και με τα χτενίσματα και η έμπνευσή του έρχεται από παντού! «Σαν κομμωτής και σαν καλλιτέχνης, σκέφτομαι τον άνθρωπο. Τα μαλλιά μπορούν να καθορίσουν μία γυναίκα, αμέσως. Λένε πολλά για εκείνη, λένε μία ιστορία. Είναι πολύ σημαντικό να βγάζεις τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου προς τα έξω και να μην ομογενοποιείς τα πρόσωπα. Κάνω πολύ εκτενή έρευνα και βρίσκω πολλά σημεία αναφοράς πριν από ένα χτένισμα. Επίσης, καθώς δουλεύω στη μόδα και στο κόκκινο χαλί, τα ρούχα πάντα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην ιστορία. Για εμένα, είναι μια συνεργασία με όλη την ομάδα, ο κάθε ένας έχει ένα κομμάτι της ιστορίας που την ολοκληρώνει.  Η έμπνευση δε, είναι ατελείωτη και μπορεί να έρθει από πολλά κομμάτια της ζωής. Όταν μπορούσαμε ακόμα να ταξιδεύουμε, ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα ήταν να παρατηρώ τον κόσμο, πώς εκφράζει την διαφορετικότητά του. Ιστορικές αναφορές, η κουλτούρα διαφορετικών φυλών, η pop  κουλτούρα και όλα τα συναφή είναι εκείνα που επηρεάζουν τη δημιουργική διαδικασία».

ronan adir

Μέσα από τα ταξίδια του, την τέχνη, την ιστορία και την κουλτούρα έφτασε να δημιουργεί τα πιο συγκλονιστικά χτενίσματα για τα οποία δεν σταματάμε να γράφουμε και τα οποία δικαίως μπαίνουν στο πάνθεο των πιο icοnic στιγμών στο κόκκινο χαλί της σύγχρονης ιστορίας. Ποια όμως θεωρεί εκείνος τα highlights tης καριέρας του; «Στην πραγματικότητα, τα highlights της καριέρας μου είναι το ότι βοηθώ τους φίλους μου, γυναίκες και πελάτες μου που τους έχω κάνει να νιώθουν όμορφοι και με αυτοπεποίθηση. Είχα την τιμή να δουλέψω με τις Sandra Bullock, Anne Hathaway, Charlize Theron, Marisa Tomei, Saoirse Ronan και Gwneth Paltrow όταν ήταν προτεινόμενες για Όσκαρ. Μία ακόμη πολύ αγαπημένη στιγμή ήταν όταν με τίμησαν με το βραβείο Hairstylist of The Year Award at the το 2019 το οποίο μου απένειμε η αγαπημένη μου φίλη Jennifer Garner». Και αν έπρεπε να διαλέξει ένα top 5 mε τα αγαπημένα του looks; 

garner adir

«Είναι δύσκολο αλλά αν πρέπει να κάνω ένα τοp 5 θα το κάνω! Έχουμε και λέμε… Σαφώς το look της Charlize Theron στα Όσκαρ το 2019. Μεταμορφώσαμε τη Charlize από χρυσό κορίτσι σε ακαταμάχητη μελαχρινή με αυτό το πολυτελές, κοντό καρέ»

charlize adir

«Το look της Kristen Stewart στο Met Gala το 2019. Ήταν ένα πολυδιάστατο χρώμα με κόκκινους, απαλούς κίτρινους ξανθούς και καστανούς τόνους και το χτένισμα είχε χωρίστρα στη μέση. Αυτό το look «πάντρευε» τα 90’s pop χτενίσματα με το 70’s glam του David Bowie. Από τη μέση και κάτω, τα μαλλιά είχαν το κλασσικό κόκκινο του οίκου Chanel».

stewart 2019 met

 

«Τα μαλλιά της Sandra Bullock στα Oscars το 2010. Το φόρεμά της είχε τόσο όμορφη λάμψη και αντανακλαστικότητα και έτσι ήθελα να μεταφέρω αυτό το λαμπερό εφέ και στα μαλλιά της. Αυτό το χτένισμα ήταν μία μοντέρνα, πιο ίσια εκδοχή της Old Hollywood, Veronica Lake vague mε πραγματικά τέλεια κίνηση στις άκρες».

bullock oscars 2010

«Το up do της Rooney Mara στις Χρυσές Σφαίρες το 2016. Δημιούργησα ένα αποδομημένο, πλεκτό up do που έπαιζε με τις απαλές υφές αλλά τα σκληρά χωρίσματα για να συμπληρώσει την Alexander McQueen τουαλέτα της που είχε ρομαντισμό και αυστηρές γραμμές». 

paltrow 2012 oscars

«Η αλογοουρά της Gwyneth Paltrow στα Oscars το 2012. Η Gwyneth φόρεσε εκείνη τη συγκλονιστική Tom Ford τουαλέτα με την κάπα και ήθελα να μεταφέρω αυτή τη ρευστότητα στα μαλλιά. Ήταν όλα θέμα απλότητας ωστόσο. Φτιάξαμε μία χαμηλή, glossy, υπέροχη αλογοουρά και το αποτέλεσμα ήταν απλά μοναδικό».

anne oscars hair 1

Το project πoυ θα του μείνει αξέχαστο ωστόσο είναι ένα άλλο και έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε. Όχι, ούτε εγώ πίστευα πώς πέρασε ο καιρός.. «Η συνεργασία μου με την Anne Hathaway το 2011, τη χρονιά που παρουσίασε τα Oscars είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω. Δημιουργήσαμε 8 υπέροχα χτενίσματα σε ένα βράδυ και ήταν ό, τι πιο διασκεδαστικό και μοναδικό έχω κάνει. Περπάτησε το κόκκινο χαλί με αυτό το χαμηλό σινιόν και με κάθε αλλαγή ρούχων, άλλαζε και το χτένισμα. Τα αγαπώ όλα αλλά τα αγαπημένα μου από τα 8 είναι η αλογοουρά που κάναμε με το Lanvin tuxedo, τα beach waves με τη χωρίστρα στη μέση και το un do (ναι un do) που κάναμε για το φινάλε».

anne oscars hair 2

Όλα τα χτενίσματα που περιέγραψε έγραψαν ιστορία και γέννησαν πολλές τάσεις τις οποίες ακολουθήσαμε ή προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε. Τι πιστεύει ο ίδιος όμως για τις τάσεις γενικότερα; «Δεν πιστεύω στις τάσεις. Πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να εξερευνούν διαφορετικές πτυχές τους εαυτού τους και τα μαλλιά είναι ο τέλειος τρόπος για να το κάνουν γιατί… είναι μαλλιά! Μακραίνουν». Θέλει λοιπόν να σταματήσουν να ακολουθούν τις τάσεις; «Θα ήθελα να διασκεδάζουν περισσότερο οι γυναίκες με τα μαλλιά τους! Θα ήθελα όμως να βλέπω και φυσικά μαλλιά, χωρίς styling και φυσικά θα ήθελα να βρουν οι γυναίκες την τέλεια ρουτίνα φροντίδας, πράγμα που είναι και η αφετηρία για κάθε πετυχημένο χτένισμα. Τα αγαπημένα μου προϊόντα είναι τα Virtue και έχουν επιλογές για κάθε ανάγκη».

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Adir Abergel (@hairbyadir)

Σε αυτό το σημείο να σε ενημερώσω ότι είναι ο creative director toυ brand Virtue (τα βρίσκεις στα Sephora) και άρα ΠΡΕΠΕΙ να τα δοκιμάσεις. Συνεχίζοντας ωστόσο, δεν μπορούσα να μην τον ρωτήσω για την πιο πολύτιμη συμβουλή που θα μπορούσε να μας δώσει. Ποια ήταν; Τι μας συμβουλεύει ο άνθρωπος που χτενίζει σχεδόν όλες τις σταρ του Hollywood; «Θα ήθελα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς πετσέτες στα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα! Ένα από τα μεγαλύτερα hair hacks μoυ είναι ότι χρησιμοποιώ χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσω την υγρασία από τα μαλλιά. Το χαρτί, σε αντίθεση με την πετσέτα, μειώνει το χρόνο στεγνώματος κατά 30-40% και είναι πολύ πιο φιλικό προς τα μαλλιά. Δεν χειροτερεύει το φριζάρισμα και προκαλεί το μίνιμουμ της φθοράς».

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Adir Abergel (@hairbyadir)

Προφανώς και θα το δοκιμάσω, όπως είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις και εσύ. Πριν τον αποδεσμεύσω ωστόσο, τον ρώτησα και κάτι ακόμα… Τι πιστεύει για το μέλλον, για το 2021, για την ομορφιά μετά την πανδημία;  «Όλα θα πάνε καλά» μου απάντησε με ειλικρινή αισιοδοξία στη φωνή και με κάλυψε πλήρως. Αυτό είναι άλλωστε το motto μας εδώ στο beauty department. Τhank you for everything Adir!




Πηγή