Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Δυσκοιλιότητα: Γιατί το μικροκλύσμα είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της;

Η δυσκοιλιότητα είναι μια πολύ συχνή ενόχληση που εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σήμερα, είτε συχνότερα είτε σπανιότερα.

Πρόκειται σαφώς για μια άβολη κατάσταση που δυσκολεύει την καθημερινότητα του πάσχοντα, καθώς επηρεάζει, εκτός από τη λειτουργία του οργανισμού και την ψυχολογία του, δημιουργώντας ένα συνεχές συναίσθημα δυσφορίας και κακοδιαθεσίας.

Οι αιτίες της δυσκοιλιότητας μπορεί να είναι πολλές και ποικίλουν μεταξύ τους. Ειδικά αυτή την περίοδο, των εορτών, η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο. Είναι πιθανό να «ξεφύγουμε», να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες από συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων και να προκαλέσουμε με αυτόν τον τρόπο διαταραχή στο πεπτικό μας σύστημα και δυσκοιλιότητα. Επίσης, κατά την εορταστική περίοδο συχνά παραμελούμε την άσκησή μας, ενώ το λεγόμενο στρες των εορτών, μπορεί επίσης να είναι παράγοντας εμφάνισης δυσκοιλιότητας. Το ευχάριστο είναι ότι, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας μπορεί να γίνει εύκολα και άμεσα. Εκτός από μια προσεκτική διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, αλλά και την καθημερινή άσκηση – έστω σε ελαφριά μορφή – στα φαρμακεία κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα κατά της δυσκοιλιότητας: Χάπια, διαλύματα, υπόθετα και μικροκλύσματα, μια εύκολη στη χρήση μέθοδος, που μπορούν να χρησιμοποιούν οι ασθενείς.

Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους αντιμετώπισης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και πρέπει να σημειωθεί πως κάθε περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική και να απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και εκτίμηση. Καθώς όμως η δυσκοιλιότητα είναι μια κοινή πάθηση, στις περισσότερες περιπτώσεις, φαρμακευτικά προϊόντα των παραπάνω κατηγοριών, είναι και κατάλληλα για να αισθανθεί και πάλι ανάλαφρα ο ασθενής.

Μικροκλύσμα κατά της δυσκοιλιότητας: Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα

Αυτή η πλέον καινούρια μέθοδος, δηλαδή το μικροκλύσμα κατά της δυσκοιλιότητας, διαθέτει μια σειρά πλεονεκτημάτων που το αναδεικνύουν ως τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της πάθησης αυτής από τους ασθενείς. Πρόκειται για ένα σκεύασμα, πολύ μικρό σε μέγεθος, το οποίο μπορεί ο πάσχων να έχει μαζί του ανά πάσα στιγμή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι πως δρα άμεσα, μέσα σε 5 έως 20 λεπτά από την εφαρμογή του στο ορθό. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αισθάνεται πως έχει τον έλεγχο της κατάστασης – κάτι που όντως συμβαίνει, διότι δεν νιώθει «όμηρος» σε αναμονή του σκευάσματος να δράσει, χωρίς να μπορεί να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, μέχρι αυτό να συμβεί. Αντίθετα, όταν έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα – βάσει των δικών του κριτηρίων – μπορεί να εφαρμόσει το μικροκλύσμα και αμέσως να δει αποτελέσματα, συνεχίζοντας ή ξεκινώντας τις δραστηριότητές του.

Επιπλέον, το μικροκλύσμα είναι μια ήπια και φιλική με τον οργανισμό, αποτελεσματική επιλογή καθώς το ορθικό gel που περιέχει, στοχεύει στη βασική πηγή του αισθήματος δυσφορίας, χωρίς να διαταράσσει το υπόλοιπο πεπτικό σύστημα. Η εισαγωγή του γίνεται με πολύ εύκολο τρόπο, με αναλυτικές οδηγίες που εσωκλείονται στο σκεύασμα, Παράλληλα, η εισαγωγή γίνεται και υγιεινά, καθώς δεν απαιτείται η χρήση των χεριών, όπως συμβαίνει με τα υπόθετα, για παράδειγμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες ή ασθενείς με διαβήτη, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό της ευκολίας στη χρήση του μικροκλύσματος από τον ασθενή είναι το γεγονός πως για να το εφαρμόσει σωστά δεν χρειάζεται να ξαπλώσει, αφού μπορεί να το κάνει άνετα και σε όρθια στάση – επομένως το μικροκλύσμα μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος θεωρηθεί απαραίτητο. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι αρκεί μία εφαρμογή του μικροκλύσματος, ώστε η δυσκοιλιότητα να μην ταλαιπωρήσει ξανά τον ασθενή για το επόμενο 24ωρο.

gunaika xaroumeni

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο, με πολλές αιτίες. Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση, που ταλαιπωρεί τον πάσχοντα, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά του και προκαλώντας του διάφορες δυσκολίες. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν μέθοδοι και τρόποι πρόληψης ή και αντιμετώπισής της, όπως το μικροκλύσμα, με άμεσα αποτελέσματα για τον ασθενή.


Πηγή