Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Άγχος; 5 σημάδια στην επιδερμίδα σου που σε προδίδουν!

Άγχος; 5 σημάδια στην επιδερμίδα σου που σε προδίδουν!

Εξεταστική; Πίεση στη δουλεία; Υποχρεώσεις κάθε είδους; Άγχος για να τα προλάβεις όλα μέσα σε 24 ώρες; Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι καθόλου άγνωστα στις περισσότερες από εμάς με την ανάγκη για ξεκούραση να γίνεται ακόμη πιο επιτακτική! Κι όμως, όλη αυτή η αγχωτική περίοδος που βιώνουμε- εκτός από τους άλλους τομείς – κάνει εμφανή τα σημάδια της και στην επιδερμίδα μας! Κι αν δεν πιστεύετε, δείτε τα παρακάτω 5 σημάδια που μας προδίδουν!

 

1ο σημάδι: Σπυράκια σε έξαρση

Αν το πρόσωπό σας είναι καθαρό, τότε το άγχος πολύ πιθανό είναι να σας χαρίσει απλόχερα μερικά ενοχλητικά σπυράκια. Αν πάλι έχετε ήδη σημάδια ακμής, τότε μπορεί να γίνουν ακόμη εντονότερα! Γι αυτή την κατάσταση, υπεύθυνη είναι η κορτιζόλη, η ορμόνη που απελευθερώνεται για να δώσει ενέργεια στο σώμα όταν αυτό βρεθεί σε συνθήκες στρες . Μαζί με αυτή βέβαια, το σώμα απελευθερώνει διάφορες ορμόνες , όπως την τεστοστερόνη, για να ανταπεξέλθει στην κατάσταση, που με τη σειρά τους προκαλούν ερεθισμούς, κοκκινίλες και ακμή.

2ο σημάδι: Το λένε τα μάτια σου

Το ξενύχτι , η κούραση αλλά και το στρες επιβραδύνουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των ματιών , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύροι κύκλοι και πρήξιμο κάτω από τα μάτια, όπως τονίζουν πολλοί δερματολόγοι.

3ο σημάδι: Θαμπή επιδερμίδα

Όταν βρισκόμαστε σε μια στρεσογόνο κατάσταση, το σώμα μας χάνει νερό και δεν αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σε τέτοιο ρυθμό, όπως όταν είμαστε σε χαλαρή, ήρεμη κατάσταση. Εδώ ο συνδυασμός απολέπισης, ενυδάτωσης καθίσταται σωτήριος!

4ο σημάδι: Το πρόσωπό κοκκινίζει και εμφανίζει έντονη ξηρότητα

Η φλεγμονή είναι άλλο ένα αποτέλεσμα του στρες που είναι εμφανές στο πρόσωπό μας. Έτσι, το δέρμα μας γίνεται ακόμη πιο ευαίσθητο και ξηρό ενώ είναι επιρρεπές στους ερεθισμούς. Παράλληλα, μπορεί να εμφανιστεί έντονη ξηροδερμία, κυρίως γύρω από τη μύτη και τα φρύδια.

5ο σημάδι: Δείξε μου τα νύχια σου

Μια από τις πρώτες συνήθειες που αποκτούμε οι περισσότερες όταν βρεθούμε σε καταστάσεις άγχους και πανικού – και δύσκολα την αποχωριζόμαστε θα τολμήσω να πω– είναι η ονυχοφαγία ή πιο απλά το να ξεκινήσουμε να τρώμε εκτός από τα νύχια μας και τα πετσάκια, συμπεριλαμβάνοντας όλη την επιδερμίδα γύρω από τη βάση του νυχιού μας. Αυτό, όπως εξηγούν οι ειδικοί εντάσσεται μέσα στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε τον έλεγχο μιας κατάστασης , δείχνοντας τη νευρικότητά μας.

Πηγή: queen.gr