Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ακμή στην πλάτη: 9 απλοί τρόποι να απαλλαγείτε

Ακμή στην πλάτη: 9 απλοί τρόποι να απαλλαγείτε

Το καλοκαίρι η πλάτη παραμένει εκτεθειμένη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε λοιπόν να υπάρχουν ενοχλητικά σπυράκια στην επιδερμίδα.

Η πλάτη είναι ένα από τα σημεία με τους περισσότερους σμηγματογόνους αδένες, οπότε είναι αρκετά επιρρεπής στις κρίσεις ακμής.

Δείτε μερικές απλές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια στην πλάτη και να αποφύγετε να εμφανιστούν καινούργια στο μέλλον.

1. Επιλέξτε τα σωστά υφάσματα

Προτιμήστε τα μπλουζάκια από βαμβακερό ύφασμα, ιδιαίτερα όταν γυμνάζεστε. Τα βαμβακερά μπλουζάκια απορροφούν τον ιδρώτα και τα έλαια του δέρματος κι έτσι δεν φράζουν οι πόροι.

2. Προσέξτε το απορρυπαντικό και το μαλακτικό που θα επιλέξετε

Διάφορες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά ερεθίζουν τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Εάν παρατηρήσετε δερματικά συμπτώματα, όπως μικρά σπυράκια, λόγω ενός συγκεκριμένου προϊόντος, διακόψτε τη χρήση και προτιμήστε κάποιο άλλο.

3. Κάντε μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική

Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο! Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να κάνετε μπάνιο αμέσως μετά την προπόνηση, φροντίστε τουλάχιστον να αλλάξετε μπλούζα.

4. Μειώστε την κατανάλωση υδατανθράκων

Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προωθούν τις φλεγμονές στο σώμα αλλά και την παραγωγή ελαίων από τους σμηγματογόνους αδένες.

5. Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα

Η τακτική απολέπιση καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος. Για τις λιπαρές επιδερμίδες επιτρέπεται ακόμη και η καθημερινή απολέπιση, όμως για το ευαίσθητο δέρμα η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα αρκεί.

7. Προτιμήστε το αντιβακτηριδιακό σαπούνι

Ένα ειδικό αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή αφρόλουτρο θα βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλλαγμένο από τα βακτήρια που συμβάλλουν στις κρίσεις ακμής.

8. Επιλέξτε προϊόντα κατά της ακμής

Αναζητήστε προϊόντα με βενζοϊκό υπεροξείδιο ή με σαλικυλικό οξύ, τα οποία είναι ενδεδειγμένα και αποτελεσματικά για κάθε τύπο ακμής.

9. Συμβουλευτείτε δερματολόγο

Εάν καμία από τις συμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να προτείνει λύσεις που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. Ο δερματολόγος μπορεί για παράδειγμα να προτείνει από του στόματος αντιβίωση ή χημικό πήλινγκ για πιο δραστικά αποτελέσματα.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr