Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αλλάξτε το χρώμα των μαλλιών, με τρόπο φυσικό

Αλλάξτε το χρώμα των μαλλιών, με τρόπο φυσικό

Οργανικές βαφές που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο κι εμείς τον έχουμε. Για να μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με χημικές ουσίες και ερεθίζετε το τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποιήστε οργανικές βαφές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

Για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας:

Τα ακόλουθα αποτελούν τρόπους για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας οργανικά. Λάβετε υπόψη ότι εάν ξεκινάτε με πολύ σκούρα μαλλιά η διαδικασία της αλλαγής απόχρωσης θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο.

Οδηγίες:

1. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι βιολογικό χυμό λεμονιού και 3 φλιτζάνια τσάι ή χαμομήλι. Μείνετε για λίγο στον ήλιο και σιγά σιγά θα δείτε τα μαλλιά σας να ανοίγουν. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα επαναλάβετε μερικές φορές την εβδομάδα.

2. Ανακατέψτε οργανική Ραβέντι με 125 γραμ. βιολογικό χυμό ανανά μέχρι να γίνουν πουρές . Αφήστε το μείγμα να εμποτίσει τα μαλλιά σας και περάστε λίγο χρόνο στον ήλιο.

3. Ανακατέψτε 3/4 του φλιτζανιού μέλι με 1 1/2 φλιτζάνια οργανικό γιαούρτι σε νωπά μαλλιά. Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας και τυλίξτε το κεφάλι με μεμβράνη για τρόφιμα. Αφήστε το για οκτώ ώρες και ξεπλύνετε.

4. Ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας κανέλα με 250 γραμ. γιαούρτι. Κάντε μασάζ στα μαλλιά και αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά.

Κόκκινες αποχρώσεις:

Αν θέλετε να προσθέσετε μια κοκκινωπή απόχρωση στα μαλλιά σας ή να αναδείξετε το φυσικό κόκκινο, μπορείτε να δοκιμάσετε τους ακόλουθους οργανικούς τρόπους:

1. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι οργανικό χυμό τεύτλων και 1/2 φλιτζάνι χυμό καρότου. Κάντε μασάζ στα μαλλιά και αφήστε τα με το μείγμα για μία ώρα.

2. Βράστε 1 φλιτζάνι αγριοτριανταφυλλιά (Rosehip) σε 2 φλιτζάνια νερό. Τα στραγγίζετε και κάνετε μασάζ στα μαλλιά. Μπορείτε να το κρατήσετε στα μαλλιά σας μέχρι το επόμενο λούσιμο.

3. Βράζουμε 3 φακελάκια τσαγιού Hibiscus σε 2 φλιτζάνια νερό μέχρι να έχετε 1 έως 1/2 φλιτζάνι του υγρού. Κάνετε μασάζ στα μαλλιά. Μπορεί να μείνει στα μαλλιά σας μεχρι το επόμενο λούσιμο.

4. Βράζετε 1/3 του φλιτζανιού θρυμματισμένα λουλούδια κατιφέδες σε 2 φλιτζάνια νερό. Σουρώστε και προσθέστε 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί. Κάντε μασάζ στα μαλλιά και αφήστε το για 30 λεπτά.

Για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας:

Για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας και να ενισχύσετε τη λάμψη τους μπορείτε να δοκιμάσετε ττους ακόλουθους οργανικούς τρόπους:

1. Βράζετε 1/2 φλιτζάνι ξηρό οργανικό Sage σε 2 φλιτζάνια νερό. Τα στραγγίζετε και κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας. Αφήστε το για 40 λεπτά και ξεπλύνετε.

2. Βράζετε 1/3 του φλιτζανιού κελύφη καρυδιών, 3 μαύρα φακελάκια τσαγιού σε 2 1/2 φλιτζάνια νερό. Τα στραγγίζετε και κάνετε μασάζ στα μαλλιά. Αφήστε το μέχρι το επόμενο λούσιμο.

3.
Βράζετε τσάι από φύλλα μαύρου τσαγιού και φλοιό κερασιού. Κάντε μασάζ σε καθαρά μαλλιά και αφήστε το μέχρι το επόμενο λούσιμο.

Ετοιμάστε λίγο καφέ. Αφήστε τον να κρυώσει και στη συνέχεια κάντε μασάζ στα μαλλιά και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε τα μαλλιά με χλιαρό νερό.

Όλοι οι παραπάνω οργανικοί τρόποι για το χρώμα των μαλλιών σας λειτουργούν σε σταδιακά χρονικά διαστήματα. Το χρώμα της τρίχας δεν θα αλλάξει εντελώς σε μία εφαρμογή, αλλά τα οφέλη για το βάψιμο των μαλλιών σας με ένα οργανικό τρόπο θα αφήσει τόσο εσάς όσο και τα μαλλιά σας σε μια υγιή και χημικά ελεύθερη κατάσταση.

Πηγή: neadiatrofis.gr