Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Aντιγήρανση, ενυδάτωση και λάμψη με...σοκολάτα!

Aντιγήρανση, ενυδάτωση και λάμψη με…σοκολάτα!

Εκτός από τις θερμίδες που προσθέτει σε μεγάλη ποσότητα, η σοκολάτα μπορεί να ενυδατώσει το δέρμα, να το προστατεύσει από την ηλιακή ακτινοβολία και να το συσφίξει διατηρώντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Τα οφέλη της σοκολάτα για το δέρμα:
Δίνει λάμψη στο πρόσωπό
Ενυδατώνει το δέρμα
Προλαμβάνει τις ρυτίδες
Σοκολάτα περιέχει αντι-οξειδωτικά και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Αποτρέπει τις κηλίδες
Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου
Όλο το πακέτο της περιποίησης προσώπου με σοκολάτα

ΒΗΜΑ 1: Καθαρίστε το πρόσωπο σας για να αφαιρέσετε τη σκόνη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό μέσο καθαρισμού, όπως το γάλα ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό, όπως λοσιόν καθαρισμού. Βεβαιωθείτε ότι είναι ήπια και ότι την έχετε ήδη δοκιμάσει πριν.

ΒΗΜΑ 2: Τρίψτε μακριά τα νεκρά κύτταρα με scrub σοκολάτας
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, μερικές σταγόνες εκχυλίσματα βανίλιας (προαιρετικά) το κακάο σε σκόνη (περίπου 1,5 κουταλιές). Στη συνέχεια, μετά την ανάμιξή τους, τρίψτε το πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα με κυκλικές κινήσεις.

ΒΗΜΑ 3: Τονώστε το δέρμα σας
Χρησιμοποιήσετε μια τονωτική λοσιόν για να τονώσετε το δέρμα σας και να διατηρήσετε τη χροιά του.

ΒΗΜΑ 4: Ενυδατώστε το πρόσωπό σας με κρέμα από σοκολάτα
Προσθέστε μερικές κουταλιές τυρί cottage σε ένα φλιτζάνι με σκόνη κακάο. Χτυπήστε το μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε μισό φλιτζάνι μέλι σε αυτό. Ανακατέψτε τα και αφήστε το μείγμα στο δέρμα σας κάνοντας επάλειψη με ανοδικές κινήσεις.

ΒΗΜΑ 5: Απλώστε μια μάσκα στο πρόσωπό σας με σοκολάτα

Πράγματα που απαιτούνται: Μαύρη σοκολάτα (μία μπάρα), βρώμη (2 κουταλιές), αλάτι (4,5 κουταλάκια του γλυκού), γάλα (όσο θέλετε), μέλι (4 κουταλιές) και . Αν έχετε βιταμίνη Ε σε κάψουλες χρησιμοποιήστε καθώς και αλεύρι ρυζιού.

Μέθοδος: Λιώνουμε την σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το αλάτι και το γάλα. Προσθέτουμε όλα τα άλλα συστατικά. Προσθέστε το αλεύρι ρυζιού σε καλή ποσότητα. Ζεσταίνουμε το μείγμα στο φούρνος μικροκυμάτων για ένα λεπτό και στη συνέχεια,αφού κρυώσει λίγο, απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπό. Κρατήστε τη μάσκα όσο θέλετε και να απολαύστε τη ενώ στεγνώνει. Αφού στεγνώσει η μάσκα, αφαιρέστε με χλιαρό νερό.

 

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr