Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Be Happy! H Mary Greenwell εξηγεί πώς θα γίνουμε πιο χαρούμενες με τη βοήθεια του μακιγιάζ

Δεν ξέρω γιατί αλλά, είχα παράλογα μεγάλες προσδοκίες από το 2021. Για κάποιο λόγο, πίστευα ότι θα λειτουργήσει μαγικά και θα σβήσει όλα εκείνα που δυσκόλεψαν την προηγούμενη χρονιά. Ξέρω, δεν λειτουργεί έτσι το σύμπαν… Χρειάζεται χρόνος και υπομονή και όπως φαίνεται, ενώ έχω χρόνο, δεν έχω υπομονή. Η διάθεσή μου έπεσε και, μιλώντας με φίλες μου, συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι μόνη. Υπάρχει μία γενικότερη πτώση στη διάθεση όλων μας και αυτό ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε, δε νομίζεις; Ξεκινώντας από σήμερα λοιπόν, θα μιλάμε για τη χαρά της ομορφιάς, για την ευτυχία του να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, για όλα εκείνα τα πράγματα που αγαπάμε στο beauty και φυσικά για τα προϊόντα και τα tips που λειτουργούν σαν αντικαταθλιπτικά! Όχι, προφανώς και δεν θα το κάνω μόνη μου όλο αυτό, θα έχω special καλεσμένους και η πρώτη μου καλεσμένη είναι η super special Mary Greenwell! Πάτα play για να ακούσεις ένα από τα τραγούδια που την κάνουν χαρούμενη και συνέχισε να διαβάζεις…

Δεν με ξάφνιασε η μουσική επιλογή της Mary, το My Girl των Temptations άλλωστε, είναι ένα από τα πιο «φωτεινά» και χαρούμενα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ και η Mary είναι εκτυφλωτικά φωτεινός άνθρωπος. Βρίσκεται ακόμα στην Αφρική και έτσι, της έστειλα ένα μήνυμα εξηγώντας το σχέδιο μου, ότι θέλω δηλαδή να μοιράσω χαρά! Δέχτηκε αμέσως και όταν τη ρώτησα πότε θέλει να μιλήσουμε μου είπε… like now! Είχε μόλις επιστρέψει από το μπάνιο της στη θάλασσα και μετά τα πρώτα «darling how are you» περάσαμε κατευθείαν στο θέμα μας: Ποιο είναι το μακιγιάζ που κάνει η Mary όταν θέλει να ανεβάσει λίγο τον εαυτό της;

«Μάσκαρα και κραγιόν χρυσό μου, δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω!» μου είπε και συνέχισε: «Αν δεν φοράς κραγιόν, βάλε ένα lip liner, είναι μαγικό το πόσο μπορεί να σε ανεβάσει λίγο χρώμα στα χείλη» και, ακόμα και εγώ που δεν φορώ κραγιόν, πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει δίκιο. Αμέσως μόλις φορέσεις ένα κραγιόν χαμογελάς, η έκφραση γίνεται μηχανικά και επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι, και μόνο η εικόνα του χαμογελαστού μας εαυτού, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Ποια μάσκαρα και ποιο κραγιόν όμως Mary; «Σου είχα πει ότι λατρεύω τη Sensai 38C αλλά τελευταία έχω πάθει εμμονή και με την Climax Extreme του NARS, είναι divine!» μου είπε και πράγματι, η Climax Extreme είναι Divine!

agapimeno kragion mary green well mac

«Το αγαπημένο μου κραγιόν στο έχω πει, είναι το Cremesheen της MAC στην απόχρωση Cremé in Your Coffee αλλά αν θέλεις περισσότερη ποικιλία μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε χρώμα από τα κραγιόν Pillow Talk της Charlotte Tilbury. Τα λατρεύω όπως και όλα τα μολύβια χειλιών της» μου είπε για τα χρώματα χειλιών και συνέχισε να μου εξηγεί ότι με ένα swoosh! Από μάσκαρα και ένα sweep! Από κραγιόν μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου να χαμογελάσει και έχει δίκιο. «Αρκεί να δώσεις στα μάτια σου ένα pop και στα χείλη σου το ίδιο. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις κάποιον κανόνα, pop κάνουν και τα σκούρα αλλά και τα ανοιχτά χρώματα χειλιών, το θέμα είναι να κάνει μαζί τους pop και η διάθεσή σου».

concealers mary

Υπάρχουν μέρες όμως που πραγματικά νιώθουμε πεσμένες και χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω… «Τότε απλά δώσε στον εαυτό σου λίγη παραπάνω αγάπη darling! Εντάξει, μπορείς και να φορέσεις λίγο concealer, το Luminous Silk του Giorgio Armani είναι το αγαπημένο μου. Θέλω μόνο να προσέξεις να το περάσεις κάτω από τα μάτια αλλά να το σβήσεις χαμηλά προς τα μάγουλα για να φωτίσεις όλη την περιοχή. Είναι instant pick me up, θα δεις!» και σημείωσα ότι πρέπει επιτέλους να αγοράσω το Luminous Silk, είναι ντροπή να μην το έχω δοκιμάσει!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mary Greenwell (@marygreenwell)

Όταν λοιπόν νιώθει πεσμένη, η Mary φορά τη μάσκαρά της, λίγο χρώμα στα χείλη, κονσίλερ αν χρειάζεται και… «Bronzer! Πρέπει να σου πω ότι το προτιμώ από το ρουζ» μου είπε και με σόκαρε γιατί ξέρεις πόση αδυναμία έχω στο ρουζ. «Η ηλιοκαμένη όψη κάνει θαύματα για τη διάθεση darling» μου απάντησε και δεν μπορώ να μην συμφωνήσω μαζί της. «Είμαι στην Κένυα όπως ξέρεις και παρ᾽ όλο που προσέχω στον ήλιο έχω πάρει λίγο χρώμα. Είμαι τυχερή. Το μακιγιάζ που κάνω τώρα για να ανεβάσω τη διάθεσή μου διαφέρει από αυτό που θα έκανα στο Λονδίνο. θα ήμουν πιο χλωμή και κρυμμένη πίσω από σκούφους και κασκόλ… και μάσκες προστασίας αλλά και πάλι λίγη μάσκαρα θα με έκανε να νιώσω πιο καλά ενώ λίγο κραγιόν θα ήταν fabulous για τη διάθεσή μου» είπε συνεχίζοντας. Τι γίνεται όμως με τα φρύδια; Πώς και δεν τονίζει τα φρύδια της;

laura mercier

«Ποτέ δεν τα τόνιζα, απλά δεν το κάνω. Μου αρέσουν όμως τα καλοσχηματισμένα φρύδια και έχω ένα τέλειο tip για τις ξανθές σαν εμένα που δυσκολεύονται να βρουν το σωστό χρώμα. Πάρτε το Laura Mercier στην απόχρωση blonde. Είναι το απόλυτο μολύβι για ξανθές, mark my words» μου είπε και συνεχίσαμε να λέμε για το πώς είναι ίσως απαραίτητο πλέον να τονίζεις τα φρύδια σου αφού η μάσκα καλύπτει τα ¾ του προσώπου αλλά δεν είναι και κανόνας. Είχε έρθει η ώρα να κλείσουμε όμως και πριν την αποδεσμεύσω της ζήτησα να μου πει 3 χαρούμενες λέξεις για το μακιγιάζ.

#1 «Αυτογνωσία darling. Είναι τόσο υπέροχο το να μαθαίνεις επιτέλους τον εαυτό σου και τι του ταιριάζει, να ξέρεις πώς να τον κάνεις όμορφο»

#2 «SelfLove. Να αγαπάς τον εαυτό σου και αν το μακιγιάζ σε βοηθά να τον αγαπήσεις περισσότερο go for it! Να τον φροντίζεις, να του κάνεις κομπλιμέντα, να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου»

#3 «Ευτυχία. Η ευτυχία του να μπορείς να μεταμορφωθείς όποτε θέλεις, να διορθώσεις ότι θέλεις, να κάνεις ότι θέλεις και να παίξεις με το χρώμα. Αυτό δεν είναι άλλωστε το μακιγιάζ; Ευτυχία!»

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mary Greenwell (@marygreenwell)

Η Mary λοιπόν θέλει να αγαπάς τον εαυτό σου και να πάρεις τον χρόνο σου να τον γνωρίσεις. Να κάνεις μακιγιάζ που σε κάνει ευτυχισμένη και όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις στο πρόσωπό σου για να νιώσεις καλύτερα, απλά να φορέσεις λίγη μάσκαρα και κραγιόν και να χαμογελάσεις! Πόσο πιο απλό; Επίσης, μην ξεχάσω… Θα ξεκινήσω τη δημιουργία μίας spotify λίστας με τα τραγούδια που κάνουν χαρούμενους τους special καλεσμένους μου γι᾽αυτό stay tuned…

Διάβασε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! H makeup artist της πριγκίπισσας Diana μας παραχώρησε μία εφ᾽όλης της ύλης συνέντευξη

 




Πηγή