Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Beauty resolutions: 10 αρωματικά αφρόλουτρα που αξίζει να χαρίσεις στον εαυτό σου

Κάθε χρόνο, υποσχόμαστε ότι θα αποκτήσουμε καλύτερες συνήθειες και ότι θα φροντίζουμε τον εαυτό μας περισσότερο. Ως ένα βαθμό το καταφέρνουμε αλλά… Αυτό που έχω παρατηρήσει (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) είναι ότι δεν βάζουμε ρεαλιστικούς -ή και ωφέλιμους- στόχους. Θα σου εξηγήσω.

Το πρώτο πράγμα που γράφω συνήθως στη δική μου λίστα των resolutions είναι ότι θα αρχίζω να πηγαίνω στο γυμναστήριο. Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η πρώτη φράση στις λίστες μου είναι «θα αρχίσω γυμναστήριο». Ξέρεις πόσες χρονιές το έκανα; Καμία! Δεν είμαι άνθρωπος που συμπαθώ τη γυμναστική και είναι λογικό.

Αυτό που θα έπρεπε να γράφω είναι «θα περπατάω περισσότερο» ή «θα παίρνω τις σκάλες αντί για το ασανσέρ». Αυτοί είναι εφικτοί -για εμένα- στόχοι. Αντίστοιχα, ένα κορίτσι που δεν έχει κάνει τρόπο ζωής το self-care, δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι «το 2022 θα κάνω κάθε βράδυ μασάζ και ρουτίνα με 35 βήματα» γιατί απλά δεν θα το κάνει.

Realistic resolutions

Τα resolutions είναι τέλεια και πολλές φορές αστεία, αλλά κάποια από αυτά πρέπει να είναι ρεαλιστικά ώστε να μπορούμε να τα πετύχουμε και να πούμε μπράβο στον εαυτό μας. Ξεκινάμε λοιπόν σιγά σιγά, με απλά βήματα. Απλά αλλά απολαυστικά! Κεφάλαιο μπάνιο λοιπόν!

Πόσο συχνά χρειάζεται να κάνεις μπάνιο για να είσαι υγιής; Η απάντηση από τους ειδικούς εκπλήσσει

Προσωπικά λατρεύω το μπάνιο. Κάθομαι κάτω από το καυτό νερό και ξεχνάω τα πάντα. Αποφάσισα λοιπόν ότι θα κάνω ακόμα πιο ευχάριστη αυτή την αγαπημένη μου δραστηριότητα μέσα στην ημέρα. Πώς; Με αρωματικά αφρόλουτρα. Ναι, ξέρω ότι είναι ασύμφορο να επενδύσεις μεγάλα ποσά σε ένα αναλώσιμο προϊόν που χρησιμοποιείς καθημερινά, αλλά δεν μιλώ για καθημερινή χρήση.

banio xalarosi

Τα αρωματικά αφρόλουτρα μπορείς να τα χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα για να σου φτιάχνουν τη διάθεση και να σε βάζουν στο κατάλληλο mood. Μπορούν να γίνουν η επίσκεψη στο spa που ποτέ δεν κανονίζεις ή ποτέ δεν βρίσκεται μέσα στα όρια του budget σου. Είναι ένα μικρό δώρο για τον εαυτό σου και ένα τεράστιο βήμα προς το self-care που όλες μας έχουμε ανάγκη.

Παρακάτω λοιπόν, συγκέντρωσα τα αρωματικά αφρόλουτρα που εγώ λατρεύω για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα. Είναι αφρόλουτρα αρωμάτων που δεν φοράω επίτηδες, για να απολαμβάνω τη μυρωδιά τους μόνο τις στιγμές που το καυτό νερό με τυλίγει και θέλω να χαλαρώσω.

Ρίξε μία ματιά και σκέψου μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις ένα από αυτά στην ρουτίνα σου. Και αν θέλεις να κάνεις πραγματικά ατμόσφαιρα, άναψε μερικά κεριά και βάλε αυτή την playlist να παίζει…

Πώς θα κάνεις το πιο απολαυστικό μπάνιο με αιθέρια έλαια


Πηγή