Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Before & After: 5 ασκήσεις προσώπου που πραγματικά κάνουν θαύματα

Το πρόσωπό μας έχει παραπάνω από 40 μύες. Όλοι μαζί, συνεργάζονται και μας βοηθούν να εκφραστούμε, να γελάσουμε να συνοφρυωθούμε, να δείξουμε έκπληξη, απορία, δυσπιστία… Είναι μύες όπως όλοι οι άλλοι που υπάρχουν στο σώμα μας. Γιατί λοιπόν δεν τους γυμνάζουμε όπως τους άλλους;

Ξέρω τι θα πεις: «Ερμ, δεν γυμνάζω ούτε το σώμα μου» και θα συμφωνήσω μαζί σου. Ούτε εγώ γυμνάζω το σώμα μου (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), αλλά έχω φτάσει σε μία ηλικία που πρέπει να το κάνω γιατί όλα έχουν αρχίσει να υποκύπτουν στο νόμο της βαρύτητας. Όπως λοιπόν τα μπράτσα, τα γόνατα, η κοιλιά και το le derrière, αρχίζουν να κατηφορίζουν, έτσι και οι μύες του προσώπου χαλαρώνουν και το πιγούνι, τα μάτια μας και άλλα σημεία, «παίρνουν την κάτω βόλτα».

Πόση γυμναστική όμως πρέπει να κάνεις στο πρόσωπο; Ποιες ασκήσεις είναι οι σωστές; Πόσο συχνά πρέπει να τις κάνεις; Και εγώ τα ίδια αναρωτιόμουν και, ψάχνοντας, ανακάλυψα το κανάλι του Skin Gym στο YouTube όπου μου λύθηκαν όλες οι απορίες και είδα τις τέλειες ασκήσεις, των οποίων το before & after είναι θεαματικό.

Seriously, τα rollers προσώπου κάνουν θαύματα για το προγούλι…(video)

Πόση γυμναστική και πόσο συχνά;

Λίγα λεπτά μόνο αρκούν για να τονώσεις τους μύες του προσώπου. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις, το πρόσωπό σου δεν αποτελείται από τετρακέφαλους και δικέφαλους. Είναι ντελικάτοι αλλά δυνατοί μύες, τους οποίους μπορείς να τονώσεις με λίγα λεπτά άσκησης κάθε μέρα.

Ποιες ασκήσεις;

Και περνάμε στο… «ψητό»: Τις ασκήσεις προσώπου. Σίγουρα έχεις δει videos με face yoga στο internet και πολύ πιθανόν να έχεις γελάσει με τις αστείες εκφράσεις. Και εγώ έχω γελάσει γιατί είναι πράγματι αστείες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργούν. Η γιόγκα για το πρόσωπο λοιπόν είναι καλή αλλά για μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των μυών του προσώπου και τη διατήρηση της φόρμας τους.

Για να δεις διαφορά άμεσα, θα πρέπει να συνδυάσεις την face yoga με πιο εντατικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας τα χέρια σου και διάφορα εργαλεία (roller, gua sha, μπάλα) αν το επιθυμείς.

face workout

Επειδή λοιπόν πάντοτε δοκιμάζω πριν από εσένα για εσένα, παρακάτω συγκέντρωσα τις ασκήσεις με τις οποίες είδα διαφορά άμεσα, και όταν λέω άμεσα, εννοώ είδα το μισό μου πρόσωπο να αλλάζει όσο έκανα τη μία πλευρά. Είναι οι παρακάτω…

Λεμφικό μασάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μασάζ που θα αλλάξει την επιδερμίδα και το σώμα σου

Ασκήσεις για το περίγραμμα του προσώπου

Όταν λέω περίγραμμα, αναφέρομαι στο πιγούνι και τους σιαγόνες. Είναι τα σημεία που χαλαρώνουν όσο περνά ο καιρός και έτσι το προγούλι γίνεται εντονότερο και το προφίλ… ενοχλητικό. Τι ασκήσεις πρέπει λοιπόν να κάνεις; Θα χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου όπως σου δείχνει η Inge Theron στο υπέροχο σαγόνι της, παρακάτω!

Ασκήσεις για σμιλεμένα μάγουλα

Τα μάγουλα χαλαρώνουν σχετικά αργότερα και περνούν πολλά στάδια ώσπου να φτάσουν στην… απόλυτη χαλάρωση. Κανένα στάδιο δεν είναι ευχάριστο αλλά μπορείς να τονώσεις τους μύες που κρύβουν από κάτω για να κάνεις φυσικό contouring και να σμιλέψεις το πρόσωπό σου γυμνάζοντάς το. Ακολούθησε τις κινήσεις της Inge…

Αυτά τα δύο σημεία ήταν ο δικός μου μεγάλος «καημός» αλλά υπάρχουν ασκήσεις και για όλο το πρόσωπο. Ναι, και για τα μάτια που «πέφτουν». Αν πάλι θέλεις μία ολική ανανέωση προσώπου, υπάρχει ένα 5 λεπτό workout με ασκήσεις για όλα τα σημεία του προσώπου που υποφέρουν από την πάροδο του χρόνου. Πάτα play και σε αυτό και τα λέμε παρακάτω…

Όπως θα παρατήρησες, οι ασκήσεις είναι εύκολες και πολύ χαλαρωτικές –μιλώ εκ πείρας-. Από την πρώτη φορά που θα τις κάνεις, θα δεις διαφορά στο πρόσωπό σου που θα φαίνεται ξεκάθαρα στην πλευρά που γύμνασες, σε αντίθεση με την πλευρά που δεν γύμνασες.

Αυτή ήταν που με έκανε να αφιερώνω λίγο χρόνο το βράδυ πριν τον ύπνο σε εντατικά face workouts και αν θέλω να κάνεις ένα beauty resolution για το 2022, είναι η γυμναστική προσώπου! Κάνε τώρα και ένα scroll για να δεις ορούς με υαλουρονικό οξύ που θα τονώσουν την επιδερμίδα σου όσο κάνεις γυμναστική και θα βηθήσουν τα χέρια και τα εργαλεία σου να γλιστρούν με μεγαλύτερη άνεση.

Ανανεωμένη ως τα Χριστούγεννα: Τα απόλυτα must have για την περιποίηση του προσώπου


Πηγή