Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

CITY GIRL: Πώς η ζωή στην πόλη επηρεάζει την επιδερμίδα σου;

Είσαι και εσύ ένα από τα κορίτσια που θεωρούν το αστικό τοπίο φυσικό τους περιβάλλον; Τότε γνωρίζεις μάλλον ήδη από πρώτο «χέρι», πως η καθημερινότητα σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο μπορεί να αποδειχθεί συγχρόνως «ευχή και κατάρα». Από τη μία, μαθαίνεις να συμβιώνεις και να… επιβιώνεις σε ένα μεγάλο και ετερόκλητο πλήθος, έχεις αναρίθμητες ευκαιρίες και επιλογές διασκέδασης, ανά πάσα στιγμή μπορείς να γεμίσεις έμπνευση απολαμβάνοντας έναν περίπατο στα γραφικά και πολύχρωμα από τα γκράφιτι στενά της. Από την άλλη, το αποπνικτικό καυσαέριο, η ηχορύπανση και οι τρελοί ρυθμοί, σε κάνουν να αμφιβάλεις για το κατά πόσο καλή είναι τελικά η ποιότητα ζωής σου.

Η αλήθεια είναι πως όσες από εμάς έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει στην πρωτεύουσα, δυσκολευόμαστε να φανταστούμε τη ζωή μας σε κάποια λίγο πιο ήσυχη πόλη, ακόμη και αν πολλές φορές, η αυτονόητη αυτή επιλογή καταλήγει να λειτουργεί επιβαρυντικά για την υγεία μας. Προσωπικά, αντιλήφθηκα έντονα τη διαφορά επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές. Γυρνώντας από το νησί, το πρόσωπό μου ήταν πεντακάθαρο και αρκούσαν μόλις δύο ημέρες πίσω στη «βάση» για να επανεμφανιστούν τα σπυράκια και η θαμπάδα. Κι όμως, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι για την επιδερμίδα μου η ρυπαρή ατμόσφαιρα της πόλης. Η παραπάνω ανακάλυψη βέβαια, με ταρακούνησε αρκετά και έτσι αποφάσισα να λάβω την ανάλογη…!

Η άνιση «μάχη» με την ξηρότητα

Αν η επιδερμίδα του προσώπου σου παρουσιάζει έντονη ξηρότητα, πριν βιαστείς να κατηγορήσεις τους γονείς σου για τα γονίδια, σιγουρέψου πρώτα πως δεν οφείλεται στο περιβάλλον που ζεις. Τα ρυπογόνα σωματίδια που κυκλοφορούν στον αέρα και οι ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, όπως το έντονο κρύο, ο δυνατός άνεμος, ακόμη και ο καύσωνας, μπορούν να επιφέρουν σταδιακά αρνητικές συνέπειες στην υγεία του προσώπου μας. Ακριβώς για αυτό, μία κρέμα με ισχυρή ενυδατική δράση, όπως αυτές που μπορείς να βρεις στην ανανεωμένη σειρά της Nuxe, crème fraîche® de beauté, είναι η σίγουρη λύση που θα «ξεδιψάσει» το δέρμα σου, χαρίζοντάς του ένα φίνο άρωμα από νότες ξύλου, φρέζια, φύλλα κερασιάς,  άνθη πορτοκαλιάς και γιασεμιού. Η προηγμένη σύστασή τους περιλαμβάνει τον ανεπανάληπτο συνδυασμό φυτικών γαλακτωδών χυμών και του «θαυματουργού» εκχυλίσματος κόκκινων φυκιών της Βαλτικής Θάλασσας, ενώ έχει την ικανότητα να διατηρεί το πρόσωπό σου απόλυτα ενυδατωμένο, «φρέσκο» και απαλό έως και 48 ώρες!

Plus: H συγκεκριμένη σειρά, εκτός από τις κρέμες προσώπου οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για κάθε τύπο επιδερμίδας (μικτή, ευαίσθητη, κανονική και ξηρή), περιλαμβάνει και ένα ισχυρό Serum εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, το οποίο θα χαρίσει μία ακόμη πιο δροσερή υφή στην επιδερμίδα σου.

Μία θεραπεία κατά της ρύπανσης

Δεν είναι παράλογο ενώ γνωρίζουμε πόσο παθογόνα είναι η ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας, να επιλέγουμε συνειδητά να αφήνουμε εκτεθειμένη την επιδερμίδα μας; Όπως έχει αποδειχθεί, οι «αόρατοι» μικροοργανισμοί που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα έχουν την τάση να προσκαλούνται και να συσσωρεύονται στην ανθρώπινη επιδερμίδα, δημιουργώντας μαζί με τα νεκρά κύτταρα μία επιβλαβή στρώση που παρεμποδίζει τα νέα κύτταρα να έρθουν στην επιφάνεια, να παράγουν επιπλέον κολλαγόνο και υαλουργικό οξύ. Εκτός από την καθημερινή χρήση μίας «πλούσιας» ενυδατικής κρέμας η οποία θα λειτουργεί ως «ασπίδα» για το δέρμα, καλό θα ήταν να συμπεριλάβεις στην περιποίησή σου και την εφαρμογή μίας ειδικά σχεδιασμένης μάσκας ενισχυμένη με υαλουρονικό οξύ, η οποία θα ανακουφίζει την επιδερμίδα σου από τους ερεθισμούς, δίνοντάς της και το αναγκαίο «boost» ενυδάτωσης που θα την κάνει να ακτινοβολεί υγεία! Η χρήση της μία με δύο φορές την εβδομάδα, είναι η απολαυστική beauty routine που θα θεραπεύσει το πρόσωπό σου από τα κατάλοιπα της ρύπανσης και σύντομα θα φέρει στον καθρέφτη σου τα επιθυμητά αποτελέσματα.

apotelesmata

Κλείνοντας, αν όλα τα παραπάνω δεν κατάφεραν να σε πείσουν πως αυτό που χρειάζεται ένα έμπειρο city girl όπως εσύ, είναι τα νέα προϊόντα της Nuxe crème fraîche® de beauté στο νεσεσέρ της, τότε πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη τα αποτελέσματα μίας έρευνας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι. Σε ένα half face test, 21 γυναίκες εφάρμοσαν στο μισό του προσώπου τους μία από τις παραπάνω κρέμες, αφήνοντας το υπόλοιπο μισό του προσώπου ακάλυπτο. Περνώντας μία ολόκληρη ημέρα στους δρόμους του Παρισιού, αποδείχθηκε πως η συγκέντρωση μικροσωματιδίων στην περιοχή με την κρέμα ήταν τέσσερις φορές μικρότερη από την περιοχή που ήταν εκτεθειμένη. Αναζήτησε την κατάλληλη κρέμα για τον τύπο της επιδερμίδας σου και να είσαι σίγουρη πως θα εκπλαγείς από τη διαφορά που θα δεις σε βάθος χρόνου!


Πηγή