Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Ζωάκια βοηθούν παιδιά με αυτισμό – Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου (pics)

Η εμπειρία μία μαμάς την έκανε να το συνειδητοποιήσει με τον πιο όμορφο τρόπο. Η ίδια μένει με την οικογένειά της σε μία φάρμα με κατσικάκια, άλογα, γάτες και όταν η αυτιστική κόρη της άρχισε να έρχεται πιο κοντά με τα ζώα και να επικοινωνεί μαζί τους, κατάλαβε ότι η συνύπαρξή της μαζί τους, της έκανε καλό. Έγινε πιο επικοινωνιακή, πιο ήρεμη και έμαθε να εκφράζεται περισσότερο.

«Η υπέροχη γάτα μας Thula βοήθησε την κόρη μας με τον αυτισμό, με έναν τρόπο που εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε. Το μεταξύ τους δέσιμο είναι μοναδικό και μας έκανε να δούμε πώς τα ζώα μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά αλλά και διδακτικά για τα παιδιά με αυτισμό ή με ειδικές ανάγκες.»

Με αφορμή τα ίδια τους τα βιώματα, η οικογένεια δημιούργησε το δικό τους κέντρο για παιδιά με αυτισμό, το The Little Explorers Activity Club, το οποίο ενισχύει την επαφή με ζώα για απασχόληση αλλά και θεραπεία.

Το The Little Explorers Activity Club, είναι ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά μπορούν να περάσουν όμορφα και να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά και οικογένειες.

Η οικογένεια έβγαλε διάφορες φωτογραφίες που αποτυπώνουν την καθημερινότητα στο παραπάνω κέντρο και η αλήθεια είναι ότι είναι πραγματικά υπέροχες. Δείτε τις στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή: boredpanda.com I πηγή φωτογραφιών: thelittleexplorersactivityclub.com


Πηγή