Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Clean Beauty: Τι είναι η «καθαρή» ομορφιά;

Η περιποίηση της επιδερμίδας (aka skincare) έχει γίνει τάση τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερα νέα προϊόντα να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά, νέα συστατικά να μας απασχολούν και να μας βάζουν στο τρυπάκι να τα δοκιμάσουμε για να δούμε ποιο είναι το καλύτερο. Η Κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς, το υαλουρονικό οξύ, η ρετινόλη και πολλά άλλα συστατικά αποτελούν καθημερινότητα για τις beauty addicts και για όσες γυναίκες θέλουν να διατηρούν μια υγιή και νεανική επιδερμίδα.

Αυτά τα έχουμε ακούσει πολλές φορές μέχρι σήμερα και ίσως τα έχουμε δοκιμάσει. Εδώ και λίγο καιρό, όμως, μια νέα τάση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο χώρο της ομορφιάς, η οποία έχει να κάνει τόσο με τη φροντίδα της επιδερμίδας μας όσο και με το οικολογικό μας αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Η «Clean Beauty», όπως ονομάζεται, είναι μια νέα τάση και σημαίνει ότι το κάθε brand επιλέγει να αφαιρέσει και να αποκλείσει κάποια συστατικά από τα προϊόντα του, θεωρώντας ότι αυτά είναι βλαβερά για την επιδερμίδα. Αντί για αυτά τα συστατικά που αποκλείονται, επιλέγονται φυσικά συστατικά στις φόρμουλές τους, προωθώντας έτσι τη «φυσική» ομορφιά. Αυτό σημαίνει ότι εμείς- επιλέγοντας τέτοια προϊόντα- βοηθάμε ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα μας, αποφεύγοντας προϊόντα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες χημικών συστατικών. Στη λογική της «καθαρής» ομορφιάς, όμως, υπάρχει ακόμα ένα σκέλος που έχει σχέση με το περιβάλλον.

Μέχρι πρότινος, πολλά προϊόντα μακιγιάζ και skincare περιποίησης διετίθεντο σε συσκευασίες, οι οποίες δεν ήταν ανακυκλώσιμες λόγω του πολύπλοκου συνδυασμού υλικών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός τους και να καταλήγουν στους σκουπιδότοπους. Με τη νέα αυτή τάση, λοιπόν, οι συσκευασίες έχουν οικολογικό background με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται φιλικές προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα να αναγκάζουν- κατά κάποιο τρόπο- και τις υπόλοιπες εταιρείες να ακολουθήσουν τα νέα δεδομένα της εποχής, για να έχουν και εκείνες την ανάλογη ζήτηση. 

Διάβασε ακόμα: 4 φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους


Πηγή