Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Cushion VS Stick μεικάπ: Ποια είναι η διαφορά τους και ποιο ταιριάζει σε εσένα

Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα μεικάπ και αυτό βγαίνει προς τα έξω (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Στο δικό μου νεσεσέρ θα βρεις υγρά μεικάπ γιατί έχω καταλήξει στο ότι, αυτά είναι που μου χαρίζουν το αποτέλεσμα που θέλω. Υπάρχουν όμως σε τόσες μορφές.

Υπάρχουν μεικάπ σε μορφή πούδρας, υπάρχουν compact μεικάπ, μπορούμε να επιλέξουμε μεικάπ σε μορφή στικ αλλά και σε cushion συσκευασία. Οφείλω να ομολογήσω ότι, για καιρό ήμουν μπερδεμένη. Έχοντας δοκιμάσει όλα τα είδη, πολύ γρήγορα απέρριψα την πούδρα. Δεν κάνει για εμένα και δεν την προτιμώ.

Τα υγρά, τα cushion, τα compact και τα στικ είναι εκείνα που με μπέρδεψαν και είμαι σίγουρη ότι, αν τα δοκιμάσεις και εσύ όλα, ίσως να μπερδευτείς. Σήμερα λοιπόν θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους! Έχοντας μιλήσει για τα υγρά μεικάπ (πολύ) και για τα compact, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα cushion και τα στικ ώστε να δεις μήπως ανάμεσά τους βρίσκεται αυτό που ταιριάζει σε εσένα.

MATTE VS GLOW MAKEUP

Matte VS Dewy μεικάπ: Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά τους;

Cushion μεικάπ

Ήρθαν από την Κορέα πρν από κάμποσα χρόνια και έμειναν. Ουσιαστικά, είναι υγρά μεικάπ σε πιο πρακτική συσκευασία και με πολύ πιο πρακτική εφαρμογή. Το «μαξιλαράκι» που τους δίνει και το όνομά τους, είναι εμποτισμένο με υγρό μεικάπ, το οποίο μπορείς να φορέσεις με το ειδικό pad.

fingerincushion

Η κάλυψη που προσφέρουν είναι ελαφριά αλλά «χτίζεται», μπορείς δηλαδή να περάσεις τη μία στρώση πάνω από την άλλη για περισσότερη κάλυψη. Το αποτέλεσμα είναι δροσερό και σε πολλές περιπτώσεις dewy, λαμπερό. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι μοιάζουν με κρέμες ΒΒ στη σύνθεση.

Σε οποίες ταιριάζουν λοιπόν; Είναι ιδανικά για ξηρές επιδερμίδες που έχουν ανάγκη από ενυδάτωση και κυρίως για πρωινή χρήση. Καθώς χαρίζουν πιο φυσικό αποτέλεσμα, δεν θα σε ικανοποιήσουν αν θέλεις πιο έντονο αποτέλεσμα κάλυψης, όπως αυτό που συνήθως κάνουμε για τις βραδινές μας εξόδους.

MEGA FOUNDATION

Mega–guide: 30 υγρά μεικάπ για κάθε ανάγκη επιδερμίδας

Στικ μεικάπ

Τα μεικάπ σε στικ είναι επίσης πρακτικά. Έχουν κρεμώδη υφή και συνήθως, παρέχουν αρκετά έντονη κάλυψη. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις on the go (αν και ίσως να χρειαστεί να πλύνεις τα χέρια σου) και μπορούν να αντικαταστήσουν το κονσίλερ σου.

Αν τα χρησιμοποιήσεις σε όλο το πρόσωπο, το αποτέλεσμα θα είναι ομοιόμορφο αλλά αρκετά βαρύ, θα το νιώθεις δηλαδή. Κάποια κορίτσια δεν τα ενοχλεί αυτό αλλά για κάποια είναι πρόβλημα. Αν τα χρησιμοποιήσεις τοπικά, μπορείς να καμουφλάρεις τα πάντα από μαύρους κύκλους ως και σημάδια.

Θα σου πρότεινα να τα επιλέξεις αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα αλλά ΟΧΙ αν έχεις επιδερμίδα με ακμή. Είναι βαρύ για επιδερμίδες με ατέλειες και χρειάζεται πολύ καλό καθαρισμό το βράδυ. Το αποτέλεσμα που παρέχει είναι σχετικά ματ οπότε παίρνει διπλούς πόντους ενάντια στις γυαλάδες και άρα είναι τέλειο για το καλοκαίρι.

Από τη μία λοιπόν, έχουμε ένα μεικάπ δροσερό και ελαφρύ, ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες. Από την άλλη, έχουμε ένα μεικάπ κρεμώδες και πιο καλυπτικό, ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες και επιδερμίδες με σημάδια. Ποια είναι όμως η δική σου ανάγκη;

MEIKAP

Ναι, προφανώς και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά και αν θέλεις να δοκιμάσεις τόσο τα μεν, όσο και τα δε, στην παρακάτω gallery θα βρεις 5 cushion μεικάπ και 5 μεικάπ σε στικ που εγώ λατρεύω και σου συστήνω ανεπιφύλακτα. Ρίξε μία ματιά…

MEGA LIGHT FOUNDATIONS

Second Skin: Αυτά τα 10 μεικάπ είναι τόσο ελαφριά που μοιάζουν με δεύτερο δέρμα


Πηγή