Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Δυναμώστε τα εύθραυστα μαλλιά

Δυναμώστε τα εύθραυστα μαλλιά

Με έξι απλά μυστικά

Αν είστε από τις γυναίκες με λεπτή τρίχα ή από αυτές που τα μαλλιά τους είναι πολύ εύθραυστα, οι παρακάτω συμβουλές θα δώσουν λύση στο πρόβλημα σας, χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Πρόκειται για απλές, καθημερινές κινήσεις που όμως είναι πολύ σημαντικές για την υγεία των μαλλιών σας.

1. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να γνωρίζετε πως το παν για την υγεία των μαλλιών σας είναι η ισορροπημένη διατροφή, γι’ αυτό εισάγετε στο διατροφολόγιο σας όλες τις ομάδες τροφών. Μπορείτε αν θέλετε να πάρετε και κάποια συμπληρώματα βιταμινών. Αξίζει να σημειωθεί πως μια βιταμίνη που βοηθάει τόσο στην υγεία της τρίχας, όσο και του δέρματος είναι η Ε.

2. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος κάντε απαλό κυκλικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, προκειμένου να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να δυναμώσετε τις ρίζες. Στη συνέχεια βάλτε conditioner στις τούφες των μαλλιών σας αποφεύγοντας τις ρίζες. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο δροσερό νερό.

3. Όταν βγείτε από το ντουζ, αποφύγετε το τρίψιμο των μαλλιών σας με την πετσέτα και προτιμήστε ένα μακό ύφασμα για να τα σκουπίσετε.

4. Επίσης, αποφύγετε το χτένισμα των μαλλιών όταν είναι πολύ βρεγμένα. Προτιμήστε να τα στεγνώσετε περίπου στο μισό και μετά να τα χτενίσετε με απαλές πάντα κινήσεις.

5. Χρησιμοποιήστε προϊόντα styling που βοηθούν στην ενδυνάμωση της τρίχας, παρέχοντας τους τα απαραίτητα για την υγεία τους θρεπτικά συστατικά.

6.
Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως το συχνό κούρεμα των μαλλιών προκειμένου να μακρύνουν γρηγορότερα και το μη τακτικό βούρτσισμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μύθοι.

Πηγή: Beautetinkyriaki.gr