Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

DIY: Αυτή είναι η απόλυτη μάσκα προσώπου για μεικτή επιδερμίδα

Η μεικτή επιδερμίδα είναι ειδική περίπτωση: αποτελείται από δύο τύπους επιδερμίδας. Ενώ ορισμένες περιοχές του προσώπου είναι αρκετά ξηρές, άλλες έχουν την τάση για λιπαρότητα και περισσότερες ατέλειες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχεις στο δέρμα σου τη σωστή φροντίδα, ώστε να είναι πάντα υγιές και λαμπερό.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να φτιάξεις μια σπιτική μάσκα προσώπου για να περιποιηθείς το δέρμα σου και να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου;! Θα χρειαστείς υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι σου και το αποτέλεσμα θα είναι ορατό από τα πρώτα λεπτά. Με αυτήν τη μάσκα θα δώσεις στο δέρμα σου όλη την υγρασία που έχει ανάγκη και ταυτόχρονα θα «πολεμήσεις» τη λιπαρότητα αποκτώντας υπέροχη και αλαβάστρινη επιδερμίδα.

Credit photo: @nurcangunduz_guzellik_egitim

Το πρώτο συστατικό που θα χρειαστείς είναι το μέλι. Πρόκειται για ένα φυσικό, ενυδατικό συστατικό, το οποίο θα ανανεώσει την επιδερμίδα σου, ενώ θα απομακρύνει και όλους τους ρύπους από το πρόσωπο.

honey mask

Το δεύτερο συστατικό είναι ο χυμός από μισό λεμόνι. Το λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό, το οποίο απομακρύνει τη λιπαρότητα και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα.

lemon

Ανάμειξε, λοιπόν, λίγο μέλι με χυμό από λεμόνι, άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο, κάνε κυκλικό μασάζ και άσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε το πρόσωπο καλά με κρύο νερό και θα νιώσεις αμέσως τη βαθιά ενυδάτωση στο πρόσωπό σου. Μπορείς να χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη μάσκα περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

Διάβασε ακόμα: Αυτά τα 6 hair trends πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δοκιμάσεις την ερχόμενη άνοιξη


Πηγή