Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

DIY μάσκα μαλλιών για εσένα που θέλεις να πεις «αντίο» στην ψαλίδα χωρίς να κουρευτείς

Εμένα είναι. Από μικρή έχω μια μανία να μην κουρεύομαι με τίποτα. Ίσως φταίει ότι όταν ήμουν στο Νηπιαγωγείο με είχαν κουρέψει σαν αγοράκι και από τότε έχω αποκτήσει μια μεγάλη έχθρα με το κομμωτήριο και εν γένει, με κάθε κομμωτή. Το θέμα μας, βέβαια, δεν είναι αυτό αλλά πως θα αποφύγεις την ψαλίδα και κατά συνέπεια το κούρεμα. (Εντάξει, που και που χρειάζεται να «παίρνουμε» λίγο τις άκρες για να δυναμώνει η τρίχα αλλά που και που, είπαμε.)

Αν, λοιπόν, ανήκεις και εσύ στην ίδια κατηγορία με εμένα και δε θέλεις με τίποτα να χάσεις από το μήκος των μαλλιών σου πάρε χαρτί και μολύβι γιατί το project «Θεραπεία σε βάθος» μόλις μπήκε σε εφαρμογή.

Ζέστανε ελαφρώς λίγο ελαιόλαδο/ αμυγδαλέλαιο/ καστορέλαιο ή δαφνέλαιο στο φούρνο μικροκυμάτων (ή στο μπρίκι αν σε βολεύει). Στη συνέχεια άπλωσέ το σε όλο το μήκος των μαλλιών σου δίνοντας έμφαση στις άκρες. Άφησε τα μαλλιά σου να το απορροφήσουν για τουλάχιστον 45’ και μετά ξέβγαλέ τα καλά. Μπορείς να επαναλάβεις την θεραπεία την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Θα με θυμηθείς!

Δες ακόμα:

Πώς να μην φριζάρουν τα μαλλιά σου από την υγρασία

Λαμπερά μαλλιά με.. μπύρα: 2 συνταγές που θα αγαπήσεις

 

 


Πηγή