Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

DIY Time! Δες πώς θα φτιάξεις ένα σπρέι που φρεσκάρει και απολυμαίνει τη μάσκα σου

Η μάσκα προστασίας μπήκε απότομα στην καθημερινότητά μας και δεν προβλέπεται να φεύγει για αρκετό καιρό ακόμα. Είναι αυτή που μας προστατεύει όταν είμαστε εκτός του σπιτιού μας και η χρήση της είναι αδιαπραγμάτευτη. Τη φοράμε στα ψώνια, στα μέσα μεταφοράς και σύντομα θα τη φοράμε συνέχεια στη δουλειά. Τώρα, η οδηγίες των ειδικών λένε πως πρέπει να πλένουμε τις υφασμάτινες μάσκες κάθε φορά που τις φοράμε ενώ πρέπει να πετάμε εκείνες που είναι μίας χρήσης. Το δεύτερο είναι αυτονόητο και το πρώτο αναγκαίο. Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιούμε μία μολυσμένη μάσκα άλλωστε. Τι γίνεται όμως όταν φοράμε τη μάσκα αρκετές φορές τη μέρα;

Οι υφασμάτινες μάσκες απορροφούν τις μυρωδιές και έλκουν πολλά μικρόβια που απλά καταλήγουμε να βάζουμε στο πρόσωπό μας πολλές φορές την ημέρα. Εκτός του ότι είναι επικίνδυνο, είναι και άσχημο να αιωρούνται κάτω από τη μάσκα ανεπιθύμητες μυρωδιές που μας κάνουν να θέλουμε να τη βγάλουμε μία ώρα αρχύτερα. Μία λύση είναι οι δεκάδες υφασμάτινες μάσκες που μπορείς να αλλάζεις και να πλένεις στο τέλος της ημέρας. Δεν είναι όμως κάτι που όλοι έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να κάνουν. Γι᾽αυτό σκεφτήκαμε κάτι άλλο!

Ένα σπρέι απολύμανσης και φρεσκαρίσματος! Υπάρχουν ήδη στην αγορά τέτοια σπρέι για τα ρούχα και τις κουρτίνες. Δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα και για τη μάσκα μας; Με μία μικρή αναζήτηση στο internet και ανατρέχοντας στα αρχεία μας για τα αιθέρια έλαια, καταλήξαμε στην τέλεια συνταγή για το πιο αποτελεσματικό σπρέι απολύμανσης και φρεσκαρίσματος που θα κάνει τη μάσκα σου να μοσχοβολά και να είναι ασφαλής.

Δες στην παρακάτω gallery όλα τα υλικά που θα χρειαστείς (πολλά τα έχεις ήδη) και οδηγίες για να φτιάξεις το σπρέι με το οποίο μπορείς να ψεκάζεις τη μάσκα σου μέσα στην ημέρα, όσες φορές θέλεις και να είσαι ασφαλής. Παρακαλούμε, δεν κάνει τίποτα.

Διάβασε ακόμα: Waterproof it! 10 σούπερ αδιάβροχα μεικάπ που δεν θα ξεβάψουν επάνω στη μάσκα σου


Πηγή