Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Δύο τρόποι για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις αναζητήσεις σας

Google: Παγκόσμια πολύωρη βλάβη – Πολλές υπηρεσίες επηρεάστηκαν

Αποκαθίσταται η παγκόσμια πολύωρη βλάβη που υπέστη ο τεχνολογικός κολοσσός της Google, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν διάφορες ευρείας χρήσης υπηρεσίες.

«Η υπηρεσία Gmail έχει ήδη αποκατασταθεί για ορισμένους χρήστες, και αναμένουμε μια επίλυση του προβλήματος για όλους τους χρήστες σύντομα» έγραψε η Google στην ιστοσελίδα της στις 12:40 ώρα Ελλάδας, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα προβλήματα, που παρατηρήθηκαν λίγο μετά τις 08:00 ώρα Ελλάδας, αφορούν περίπου δέκα υπηρεσίες, ανάμεσά τους και εκείνες που χρησιμοποιούνται πιο πολύ, όπως η αποστολή μέιλ και συνημμένων της υπηρεσίας Gmail, η ηχογράφηση βιντεοδιασκέψεων, η δημιουργία αρχείων στην διαδικτυακή υπηρεσία Drive, ή ακόμη η λήψη σημειώσεων.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αναφορές για τη βλάβη έφθαναν από όλο τον κόσμο και κυρίως από την Ευρώπη, τη νοτιοανατολική Ασία και την Ιαπωνία, σύμφωνα με το Downdetector, που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

«Κάποιος άλλος με προβλήματα με το @gmail στην Αυστραλία;» έγραψε στο Twitter ένας από τους 1,8 δισ. χρήστες της πιο χρησιμοποιούμενης στον κόσμο υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2004.

«Με τη βλάβη στο Gmail, η ζωή μου σταματά», έγραψε στο Twitter χρήστης από τη Γαλλία. Η Google απαντούσε σε όλα τα τουίτ «ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Η Google υποστηρίζει πως έχει περισσότερους από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά στη διαδικτυακή υπηρεσία της αποθήκευσης αρχείων Drive.


Πηγή