Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

DIY Time! Οι γιορτές πέρασαν – Ώρα για ένα detox scrub σώματος

Φαγητό, γλυκό, αλκοόλ… Αλκοόλ, φαγητό, γλυκό… Κάπως έτσι πέρασαν για όλες μας οι μέρες των Χριστουγέννων με τα εορταστικά τραπέζια να ακολουθούν το ένα το άλλο, το «βάλε άλλο ένα ποτηράκι κρασί» να είναι ατάκα κάθε μάζωξης και τη γυμναστική να έχει πάει περίπατο!

Πολύ καλά έκανες και το διασκέδασες μέσα στις γιορτές. Ήρθε η ώρα, όμως, να κάνεις μια αποτοξίνωση. Να βοηθήσεις το σώμα σου να επανέλθει στην προ Χριστουγέννων κατάστασή του και δεν είμαι εδώ να σου μιλήσω για δίαιτα. Θα σου προτείνω, όμως, το πιο εύκολο και αποτελεσματικό scrub αποτοξίνωσης, που θα κάνει την επιδερμίδα σου και πάλι να λάμψει.

DIY Time! Το πιο εύκολο face scrub με κανέλα είναι αυτό!

Η συνταγή για το DIY detox scrub

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

¾ κούπας λάδι καρύδας

2 κούπες αλάτι

2 κουταλιές μέλι

10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου

via GIPHY

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί, μπες στο μπάνιο, ρίξε νερό στο σώμα σου και άπλωσε από την κορυφή ως τα νύχια το detox scrub. Κάνε μασάζ με απαλές κινήσεις σε κάθε σημείο για λίγα δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, ξέπλυνε το σώμα σου με χλιαρό νερό και απόλαυσε το αφρόλουτρό σου.

Γιατί χρειάζεσαι το scrub αποτοξίνωσης

Θα μου πεις… γιατί χρειάζομαι ένα scrub αποτοξίνωσης και όχι δίαιτα; Φυσικά, αν θέλεις μπορείς να μαζευτείς και να μπεις σε ένα πρόγραμμα διατροφής, να χάσεις τα κιλά των διακοπών.

Όμως, πρέπει να δώσεις βάση και στο δέρμα σου, που με όλες αυτές τις κραιπάλες και τα τραπέζια, έχει γίνει θαμπή! Βλέπεις, τα πολλά αλάτια που κατανάλωσες στις γιορτές, τα γλυκά και το αλκοόλ προκαλούν κατακράτηση και μόνο όμορφη δεν κάνουν την επιδερμίδα.

Μήπως, λοιπόν, τώρα να το ξανασκεφτείς και να μπεις… ASAP στην μπανιέρα σου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIY Time! Scrub σώματος με σοκολάτα- Θα θέλεις να το φας

Μην τα κάνεις όλα βιαστικά! Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα scrub σώματος- 10 για να διαλέξεις


Πηγή