Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

DIY Time! Το πιο εύκολο scrub κατά της κυτταρίτιδας

Κυτταρίτιδα! Το αιώνιο «πρόβλημα» πολλών κοριτσιών και αυτό που δημιουργεί τεράστιο άγχος σε όλες κάθε καλοκαίρι. Μήπως κι εσύ έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι πώς θα βάλεις το μαγιό σου και τι θα κάνεις για να γλιτώσεις από αυτήν;

Ψυχραιμία! Λύσεις υπάρχουν πολλές… Από κρέμες και gel ενάντια στην όψη φλοιού πορτοκαλιού μέχρι μάσκες και scrub που κυριολεκτικά την εξολοθρεύουν. Ποια είναι η καλύτερη, όμως; Μα, φυσικά, το απολεπιστικό σώματος με καφέ.

Ναι! Μπορεί να γίνεις χάλια και εσύ και όλο το μπάνιο σου με τον καφέ, αλλά… το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Η συνταγή για το απόλυτο DIY scrub κατά της κυτταρίτιδας

Θα χρειαστείς:

1 κούπα αλεσμένο καφέ

½ κούπα λάδι καρύδας

2/3 κούπας ζάχαρη

1 κουταλιά βανίλια σε σκόνη (προαιρετικά)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Magic Touch Natural Cosmetic (@magictouchcosmetic)

Παράλληλα, μπορείς να κάνεις κι ένα χαλαρωτικό foot scrub. Δες εδώ πώς!

Η εκτέλεση της συνταγής

Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Μπες στο μπάνιο, ρίξε νερό στο σώμα σου και πάρε με τα χέρια σου λίγο από το scrub. Άρχισε να απλώνεις στους μηρούς σου και να επιμένεις με κυκλικές κινήσεις στα σημεία όπου εντοπίζεις το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Προσοχή, όμως! Μην επιμένεις πολύ και ερεθίσεις το δέρμα σου. Το μασάζ θα πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις.

Έπειτα, ξέπλυνε με νερό το σώμα σου και θα δεις ότι θα έχει υπέροχο και λαμπερό δέρμα με λιγότερη κυτταρίτιδα. Κι αυτό, γιατί ο καφές έχει την ικανότητα να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και να συσφίγγει το δέρμα, ενώ παράλληλα απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα.

Με τη σειρά του, το λάδι καρύδας έρχεται και… ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα χαρίζοντάς του μια πρωτοφανή λάμψη. Άντε! Ακόμα να το φτιάξεις;




Πηγή