Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

DIY Time! Φτιάξε ένα τέλειο spray για να ψεκάζεις τη μάσκα σου και να μοσχοβολάει

Η μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό έχει αναδειχθεί πια στο αξεσουάρ της χρονιάς. Δυστυχώς, οφείλουμε να πούμε, αλλά έτσι είναι! Βλέπεις, ο Covid-19 ιός είναι παντού γύρω μας πλέον, μεταδίδεται ταχύτατα και πρέπει να προστατευθούμε από αυτόν. Και προστασία χωρίς σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, χρήση αντισηπτικού και μάσκας δεν γίνεται.

Ωστόσο, όσον αφορά τη μάσκα προκύπτει ένα θέμα που έχει να κάνει με την πολύωρη χρήση της. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή τα πράγματα. Λογικά κι εσύ φοράς υφασμάτινη μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό, όπως οι περισσότεροι δηλαδή. Φορώντας τη, λοιπόν, αρκετές ώρες τη μέρα, η μάσκα απορροφά όλες τις μυρωδιές που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και αυτό… μπορεί να καταλήξει να μην είναι και πολύ ανεκτό από τη μύτη σου.

Θέλουμε να πούμε πως η μυρωδιά μετά από τόσες ώρες δεν θα είναι και ό,τι καλύτερο. Οπότε, κάτι πρέπει να κάνεις. Μπορείς να φτιάξεις, λοιπόν, ένα spray φρεσκάδας και απολύμανσης, με το οποίο θα ψεκάζεις τη μάσκα σου όταν νιώθεις πως χρειάζεται μία ανανέωση.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη και θα τη βρεις στην παρακάτω gallery. Κάποια από τα υλικά υπάρχουν ήδη στο σπίτι σου, κάποια άλλα ίσως χρειαστεί να τα προμηθευτείς τώρα. Θα τα βρεις παντού, όμως. Και το πιο σημαντικό! Θα σου προσφέρουν την απολύμανση που χρειάζεται η μάσκα σου μέσα στη μέρα, αλλά και ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας, που θα σου φτιάχνει τη διάθεση.

Cover photo: @take_care_clothing

Διάβασε ακόμα: 8 make up trends που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις φέτος την άνοιξη


Πηγή