Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

DIY Time! Χρειάζεσαι επειγόντως ένα scrub σώματος με άρωμα… λεμόνι

Το Α και το Ω για να έχεις λαμπερό, υγιές και ενυδατωμένο δέρμα δεν είναι ούτε το body butter, ούτε η ενυδατική κρέμα, ούτε κάποιο λαδάκι σώματος. Το πρώτο και βασικό βήμα είναι η απολέπιση, που θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, να αναπνεύσει η επιδερμίδα, να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος και να απορροφηθούν στο τέλος όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός ενυδατικού προϊόντος.

Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε αυτό το πρωινό Δευτέρας να σε παροτρύνουμε να φτιάξεις μόνη σου ένα πανεύκολο και μοσχομυριστό scrub σώματος. Το βασικό συστατικό του είναι το λεμόνι, το οποίο -εκτός από αρωματικό- είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που σημαίνει ότι τονώνει, λευκαίνει και καθαρίζει βαθιά την επιδερμίδα. Για να το φτιάξεις, μελέτησε παρακάτω τη συνταγή!

Photo credit: @beautybaruk

Θα χρειαστείς:

1 κούπα ζάχαρη

Χυμό από μισό λεμόνι

¼ της κούπας λάδι καρύδας

Ξύσμα ενός λεμονιού

Μέσα σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν αισθάνεσαι ότι υπάρχει περισσότερο υγρό από όσο χρειάζεται, απλά πρόσθεσε λίγη ζάχαρη ακόμα. Στη συνέχεια, άπλωσε το scrub σε όλο το σώμα σου και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό μέχρι να καθαρίσει καλά το σώμα σου. Μην ξεχάσεις, αφού στεγνώσεις καλά το δέρμα σου από τα νερά να απλώσεις ενυδατική κρέμα, λαδάκι ή butter! Μετά από αυτό το beauty treatment θα έχεις κυριολεκτικά την πιο απαλή επιδερμίδα ever.

Διάβασε ακόμα: 6+1 χτενίσματα της Ζέτας Μακρυπούλια που μπορείς να δοκιμάσεις τα Χριστούγεννα


Πηγή