Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

DIY Time! Body scrub με μάνγκο κατά της χαλάρωσης του δέρματος

Ένα καυτό μπάνιο μοιάζει όαση μετά το τέλος μιας μεγάλης, κουραστικής και δύσκολης μέρας. Δε συμφωνείς; Σε ηρεμεί, σε ξεκουράζει και σε χαλαρώνει. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως ένα ντους με πολύ ζεστό νερό μοιάζει ονειρικό, όμως ταλαιπωρεί απίστευτα το δέρμα αφυδατώνοντάς το και προκαλώντας τη χαλάρωσή του.

Αν μέσα σε αυτήν την «κακή συνήθεια» συνυπολογίσεις και το φυσικό γήρας, το πέρασμα του χρόνου και την αποτύπωσή του στο δέρμα σου, καταλαβαίνεις πως το πρόβλημα γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Εύλογα αναρωτιέσαι τι θα κάνεις! Πρώτον, θα αρχίσεις να πλένεσαι με χλιαρό νερό για να μην «πολεμάς» εσύ η ίδια το δέρμα σου και δεύτερον, για να το συσφίξεις, μπορείς να κάνεις ανά τακτά διαστήματα το παρακάτω scrub σώματος με μάνγκο. Είναι τόσο τέλειο και αποτελεσματικό όσο δεν φαντάζεσαι!

Θα χρειαστείς:

1 μάνγκο

Μισή κούπα λάδι καρύδας

Μισή κούπα ζάχαρη

Ξεφλούδισε το μάνγκο, κόψε το σε κομματάκια και χτύπησέ το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια πάστα. Έπειτα, βάλε το λάδι καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει εντελώς. Ανακάτεψε τα δύο υλικά με τη ζάχαρη και το scrub σώματός σου είναι έτοιμο!

Αφού ρίξεις λίγο νερό στο σώμα σου, άρχισε να κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις από την κορυφή ως τα νύχια. Δώσε έμφαση, αν θες, στην περιοχή των γλουτών, που έτσι κι αλλιώς είναι πιο ευαίσθητη. Άσε το μείγμα για 5-10 λεπτά στο σώμα σου και έπειτα ξέπλυνε καλά. Πραγματικά, θα διαπιστώσεις πως αμέσως το δέρμα σου είναι πεντακάθαρο, απαλό και πιο ενυδατωμένο από ποτέ. Και- σίγουρα- πιο σφριγηλό.

scrub

Αυτό θα συμβεί, διότι η ζάχαρη απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου κάνοντάς τη πιο λαμπερή. Το λάδι καρύδας, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, έχει αντιοξειδωτική δράση στο δέρμα αφήνοντάς το πραγματικά απαλό και μεταξένιο. Όσο για το μάνγκο; Είναι το συστατικό που θα βοηθήσει το δέρμα σου να αποκτήσει ελαστικότητα και να αναζωογονηθεί χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α. Δοκίμασε, λοιπόν, αυτό το scrub και… περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!

Διάβασε ακόμα: Τώρα που άνοιξαν τα κομμωτήρια δοκίμασε τη root melt τεχνική βαφής μαλλιών


Πηγή