Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Έρχεται το τέλος του μεγάλου, ψεύτικου στήθους;

Έρχεται το τέλος του μεγάλου, ψεύτικου στήθους;

Γιατί όλο και λιγότερες γυναίκες καταφεύγουν στο νυστέρι και τη σιλικόνη

Το στήθος είναι πάντα στην επικαιρότητα. Πρόσφατα έγινε θέμα η «εξορία» του από την περίφημη σελίδα 3 της Βρετανικής The Sun, ενώ δεν έχει «κάτσει» η σκόνη από τα διεθνή και εγχώρια ρεπορτάζ για τις ποικίλες αντιδράσεις που προκαλεί ο δημόσιος θηλασμός.

Και ενώ το ζουμερό, μεγάλο στήθος διάσημων κοριτσιών όπως της Katie Price (φωτογραφία), να απασχολεί τα μέσα για τουλάχιστον μια δεκαετία, φαίνεται ότι η «λογική» ότι ένα μεγάλο στήθος είναι και συνώνυμο του σεξ, απομακρύνεται. Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις γυναικών, με τρανό παράδειγμα την Πάμελα Άντερσον, που επέλεξαν να αφαιρέσουν τα εξωπραγματικά εμφυτεύματα.

Σύμφωνα με εκτενέστατο ρεπορτάζ της Telegraph, παρατηρείται στροφή στο είδος των χειρουργικών επεμβάσεων, με «αποχή» από το στήθος.

Νέα στοιχεία από την Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (British Association of Aesthetic Plastic Surgeons) δείχνουν ότι ο αριθμό των Αισθητικών επεμβάσεων κατά το τελευταίο έτος μειώθηκε κατά 9%: συνολικά έγιναν το 2013, 50.122 χειρουργικές επεμβάσεις ενώ μόλις 45,406 το 2014 (οι αριθμοί αφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Ορισμένες επεμβάσεις μειώθηκαν περισσότερο, όπως η αύξηση στήθους, που αν και αποτελεί μια από τις πρώτες τη τάξει διαδικασία, εντούτοις δέχεται σημαντικό πλήγμα. Η ζήτηση έχει «βυθιστεί» κατά 23% τους τελευταίους 12 μήνες.

«Η αισθητική επέμβαση στο στήθος ήταν μια τάση του 2000 και δείχνει πόσο ανασφαλείς ήταν τότε οι γυναίκες», δηλώνει η Natasha Devon, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Self-Esteem.

«Οι γυναίκες πίστευαν ότι αν είχαν μεγάλο στήθος, θα ήταν πιο ελκυστικές και δημοφιλείς. Αλλά φυσικά αυτό δεν άλλαξε τίποτα», συμπληρώνει.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr