Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Πότε οι άντρες δεν έχουν διάθεση για σεξ

Πότε οι άντρες δεν έχουν διάθεση για σεξ

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που συχνά πυκνά δεν έχουν όρεξη για σεξ, φαίνεται όμως ότι και οι άντρες δεν έχουν κάθε μέρα διάθεση για ερωτικές περιπτύξεις.

Στην πραγματικότητα, το 14,4% των ανδρών ανέφεραν σοβαρή έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος που διήρκεσε τουλάχιστον δύο μήνες κατά το παρελθόν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of Sexual Medicine. Δείτε ποιοι είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους ο σύντροφός σας μπορεί να μην είναι σε ερωτικό mood.

Χαμηλή σεξουαλική αυτοπεποίθηση

Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης στη στυτική τους λειτουργία έχουν περισσότερες πιθανότητες από άλλους άνδρες να παρουσιάζουν έλλειψη της σεξουαλικής επιθυμίας, σύμφωνα με τη μελέτη. «Ακόμα και ένα μόνο περιστατικό στυτικής δυσλειτουργίας σε πολλούς άντρες μπορεί να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο όπου νομίζουν ότι μπορεί να συμβεί ξανά και ξανά και να μειώνεται η σεξουαλική τους λίμπιντο» λέει ο σεξολόγος Brandy Engler και συγγραφέας του βιβλίου The Men on my Couch. Αν έχετε παρατηρήσει ότι ο καλός σας δεν έχει διάθεση για σεξ εστιάστε σε κάτι άλλο όπως τα φιλιά και τα χάδια.

Είναι στρεσαρισμένος στη δουλειά

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος για το οποίο οι άνδρες ανέφεραν ότι έχουν χαμηλή λίμπιντο. «Όταν είστε αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι όλη την ημέρα, το νευρικό σας σύστημα είναι υπό εκκαθάριση, απελευθερώνοντας τη κορτιζόλη του σώματός σας με αποτέλεσμα να μην χαλαρώνετε αρκετά ώστε να βιώσετε την ευχαρίστηση», λέει ο Engler.

Αν είναι αυτό το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι τα ερωτικά παιχνίδια είναι αργά, αισθησιακά και κατευναστικά, όπως για παράδειγμα ένα ζεστό ντους, μασάζ ο ένας στον άλλον ή απλά μια συζήτηση που σας επιτρέψει να χαλαρώσετε και να έρθετε πιο κοντά μεταξύ σας.

Βαριέται

Η σεξουαλική πλήξη στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος που οι άνδρες έχουν έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο μην πανικοβάλλεστε, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει βαρεθεί μαζί σας! Άλλωστε και οι γυναίκες έχουμε την ίδια τάση και μπορεί κατά περιόδους απλά η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να έχει πέσει σε μια ρουτίνα. Κάντε μια προσπάθεια να επιστρέψει το πάθος και υποδυθείτε ρόλους στο κρεβάτι ή αναλάβετε εσείς τα ηνία ώστε να εκπλήξετε τον σύντροφό σας ή τελοσπάντων  πειραματιστείτε με κάτι καινούργιο. «Καλό είναι να είστε ανοιχτοί στις νέες εμπειρίες», συμβουλεύει ο Engler.

Αυτοϊκανοποιήθηκε

Η αλήθεια είναι πώς οι άντρες εύκολα μπορούν να παρασυρθούν και να αυτοϊκανοποιηθούν χωρίς την γυναικεία παρουσία. «Ορισμένοι άνδρες ωστόσο, ειδικά καθώς γερνούν, δεν αισθάνονται τόσο ισχυρή επιθυμία να αυνανιστούν» λέει ο σεξολόγος Ian Kerner. Απλά πείτε του ότι την επόμενη φορά θα θέλατε να συμμετέχετε κι εσείς στην διαδικασία!

Δεν νιώθει σέξι

Μπορεί απλά να είναι μια κακή μέρα και να αισθάνεται ότι δεν είναι σε φόρμα. Συμβαίνει. Αν μια μέρα δεν αισθάνεται καλά δεν σημαίνει άλλωστε ότι η σεξουαλική σας ζωή περνάει κρίση.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr