Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Ευρυαγγείες στο πρόσωπο: Πώς θα τις αποφύγετε

Ευρυαγγείες στο πρόσωπο: Πώς θα τις αποφύγετε

Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται συχνότερα στα πόδια και είναι πιο εμφανείς στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Δεν αποκλείεται όμως να εμφανιστούν και στο πρόσωπο και δυστυχώς στην περίπτωση αυτή είναι πιο δύσκολο να τις αποκρύψουμε.

Αν και η αιτία τους είναι κατά βάση κληρονομική, υπάρχουν μερικά μέτρα προστασίας που μπορείτε να πάρετε για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισή τους.

Αρχικά, επιβάλλεται να προστατεύετε την επιδερμίδα του προσώπου από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Η εφαρμογή αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας – τουλάχιστον 30– είναι απαραίτητη όχι μόνο για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος αλλά και για να αποφύγετε τις ευρυαγγείες του προσώπου. Οι υπεριώδεις ακτίνες συμβάλλουν στην διάσπαση του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα οι ιστοί του δέρματος να αποδυναμώνονται. Έτσι, τα λεπτά αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από το δέρμα γίνονται πιο ορατά.

Οι ευρυαγγείες είναι επίσης πιο εμφανείς όταν τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται λόγω έκθεσης στη θερμότητα. Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγετε τα πολύ καυτερά φαγητά, το αλκοόλ και το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr