Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Πώς να μάθετε το παιδί σας να παίζει μόνο του
baby playing xylophone isolated on white

Πώς να μάθετε το παιδί σας να παίζει μόνο του

Ποια μανούλα δεν απολαμβάνει το να επιζητεί συνεχώς το παιδί την προσοχή και το ενδιαφέρον της; Το θέμα όμως είναι ότι για να μεγαλώσει ορθολογικά μπορεί και πρέπει να μάθει να περνάει και κάποιο χρόνο μόνο του.

  • Φροντίστε να του αφιερώνετε όσο χρόνο έχει πραγματική ανάγκη, αφού αν στερείται την παρουσία σας, είναι φυσικό να μην απολαμβάνει να περνάει χρόνο παίζοντας μόνο του.
  • Είναι βασικό να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο και να κάνετε δουλειές όσο το παιδί παίζει. Έτσι και πιο χαλαρό θα νιώθει και δε θα μείνουν πίσω οι υποχρεώσεις σας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή είσαστε σε ξεχωριστούς χώρους του σπιτιού, είναι βέβαιο ότι θα σταματήσει σύντομα το παιχνίδι και θα έρθει να σας βρει για να περάσετε χρόνο μαζί.
  • Όλα τα παιδάκια έχουν την τάση να βαριούνται την ενασχόληση για πολλή ώρα με το ίδιο πράγμα. Είναι λοιπόν σημαντικό να του προσφέρετε επιλογές, είτε αυτές αφορούν την ποικιλία παιχνιδιών, είτε την αλλαγή δωματίου όποτε αυτό είναι εφικτό.
  • Υπάρχει περίπτωση να τα έχετε κάνει όλα τέλεια κι όμως το παιδί να αδυνατεί να βρει ενδιαφέρον να παίζει μόνο του. Δοκιμάστε λοιπόν να του δείξετε πώς πρέπει να χειριστεί το παιχνίδι του, αφού αυτό μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα.
  • Από τη στιγμή που διαπιστώσετε πως έχει αρχίσει να απολαμβάνει το παιχνίδι μόνο του, θα πρέπει να το αφήσετε δοκιμαστικά σε άλλο δωμάτιο και να επιστρέφετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δείτε αν είναι όλα υπό έλεγχο. Σταδιακά, αυξήστε το χρόνο που μένετε μακριά.

 

 

 

Πηγή: mother.gr