Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Έξι μυστικά για απαλές φτέρνες

Έξι μυστικά για απαλές φτέρνες

Συμβουλές για μαλακά και απαλά πόδια

Το καλοκαίρι πέρασε αφήνοντας μας πίσω τα σημάδια του, ένα εκ των οποίων είναι και οι σκληρές, σκασμένες φτέρνες που οφείλονται στο περπάτημα με ανοιχτά παπούτσια, τη ζέστη, την άμμο και τη θάλασσα. Ήρθε λοιπόν η ώρα για να τις διορθώσουμε και να τις κάνουμε απαλές σαν βελούδο!

Αρχικά πλύνετε τα πόδια σας πολύ καλά με ένα ουδέτερο σαπούνι ή κάντε ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια ώστε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, πάρτε την ελαφρόπετρα ή τη ράσπα και τρίψτε τα όσο πιο καλά μπορείτε, έτσι ώστε να αφαιρέσετε όσο περισσότερο μπορείτε τις σκληρύνσεις και τα νεκρά κύτταρα. Έπειτα, σκουπίστε τα πάρα πολύ καλά, ακόμη κι ανάμεσα στα δάχτυλα για να αφαιρέσετε όλη την υγρασία. Απλώστε μία ενυδατική κρέμα και επιμείνετε στην περιοχή της φτέρνας.

Αφού λοιπόν ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία κάντε μασάζ με μια από τις παρακάτω μάσκες για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

1. Λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο

2. Μείγμα από έλαιο καρύδας, λανολίνη, αμυγδαλέλαιο, ακόμη και ελαιόλαδο

3. Γλυκερίνη και ροδόνερο

4. Πολτό από παπάγια και ανανά (η παπάγια περιέχει παπαΐνη, ένα ένζυμο που βοηθά την απορρόφηση της πρωτεΐνης από το δέρμα και αυξάνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας)

5. Πολτό ώριμης μπανάνας (Απλώστε τον κάνοντας μασάζ και αφήστε τον να δράσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό)

6. Βυθίστε το πόδια σας σε μια λεκάνη με 2 κούπες χλιαρό γάλα και 1 κούπα μέλι για 15 λεπτά περίπου, κάνοντας απαλό μασάζ στις πάσχουσες περιοχές και έπειτα ξεπλύντε τα με χλιαρό νερό.

Τέλος, αφού τελειώσετε και το μασάζ, βάλτε βαμβακερά καλτσάκια και αφήστε τα για κάμποση ώρα.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr