Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Για δέρμα σφριγηλό και νεανικό

Για δέρμα σφριγηλό και νεανικό

Μυστικά ομορφιάς για όλες τις ηλικίες

Απλές συμβουλές για να αποκτήσει το δέρμα σας βελουδένια υφή.

Ντεκολτέ

Για να διατηρήσετε την απαλότητα της επιδερμίδας σε αυτή την περιοχή, χρησιμοποιείτε ένα ειδικό προϊόν για το μπούστο ή ένα γαλάκτωμα ενυδάτωσης για το σώμα. Μπορείτε επίσης να γυμνάζετε τους θωρακικούς σας μυς (βρίσκονται ανάμεσα στο στήθος και στο λαιμό) προφέροντας τα γράμματα Ι και Ο είκοσι φορές συνεχόμενα.

Όσες θέλετε να αυξήσετε ή να μειώσετε τον όγκο του στήθους σας, μην εμπιστεύεστε τις κρέμες που υπόσχονται κάτι τέτοιο, γιατί προφανώς δεν έχουν καμιά αποτελεσματικότητα, αφού ως καλλυντικά προϊόντα δεν μπορούν να εξασκήσουν καμιά δράση στον όγκο του αδένα του μαστού. Μόνο η πλαστική χειρουργική μπορεί να μεταβάλλει το σχήμα του στήθους.

Κοιλιά

Για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, ο χρυσός κανόνας είναι: σωστή διατροφή και τακτική άσκηση των κοιλιακών. Το δέρμα της κοιλιάς δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, εφόσον στην περιοχή αυτή είναι, έτσι κι αλλιώς, απαλό.

Οι κρέμες αδυνατίσματος για την περιοχή της κοιλιάς δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές, γιατί, σε γενικές γραμμές, αν εγκατασταθούν στην κοιλιά τα παχάκια, είναι δύσκολο να απομακρυνθούν. Μόνη εξαίρεση: έπειτα από μια εγκυμοσύνη, οπότε η χρήση μιας κρέμας αδυνατίσματος σας επιτρέπει να ξαναβρείτε τη γραμμή σας και διευκολύνει το δέρμα σας να ξανασφίξει πιο γρήγορα.

Πλάτη

Αν το δέρμα στην πλάτη σας είναι κάπως λιπαρό, τότε η φροντίδα δεν πρέπει να εστιάζεται τόσο στην ενυδάτωση όσο στον καθαρισμό. Στην περίπτωση αυτή η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων γίνεται καλύτερα με ένα τρίχινο σφουγγάρι σε σχήμα λωρίδας, παρά με ένα προϊόν απολέπισης.

Σε περίπτωση που στην πλάτη σας έχουν παρουσιαστεί μαύρα στίγματα, όπως καταλαβαίνετε δεν μπορείτε να τα βγάλετε μόνες σας. Προτιμήστε λοιπόν μια επίσκεψη σε ένα Ινστιτούτο Αισθητικής. Αντίθετα, για να προλάβετε την εμφάνισή τους, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνες σας μια λοσιόν από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο για τα σπυράκια στο πρόσωπο.

Αγκώνες

Αν το δέρμα στους αγκώνες σας είναι άγριο, τότε χρειάζεται 2-3 γκομάζ σε διάρκεια μερικών ημερών και στη συνέχεια μασάζ με μια πολύ ενυδατική κρέμα έως ότου αυτή απορροφηθεί τελείως. Ύστερα αρκεί ένα γκομάζ κάθε βδομάδα και η χρήση ενός γαλακτώματος σώματος καθημερινά για να διατηρείται το δέρμα απαλό. Να θυμάστε πως αν προηγούμενα δεν κάνετε γκομάζ, η ενυδατική κρέμα δεν ωφελεί, γιατί ναι μεν μαλακώνει προσωρινά το δέρμα, δε διεισδύει όμως σε βάθος.

Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε γκομάζ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα γαλάκτωμα σώματος με βάση οξέα φρούτων ή σαλικυλικό οξύ, αφού η σύνθεσή του απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συγχρόνως ενυδατώνει το δέρμα.

Πηγή: belife.gr