Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

H ηλικία δεν είναι παρά ένα νούμερο: Δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή σου

Αν κάποιος μας ρωτήσει πολύ αυθόρμητα πόσων ετών αισθανόμαστε, η απάντησή μας δεν είναι ποτέ η αληθινή μας ηλικία. Είναι –σχεδόν- πάντοτε μικρότερη. Αντιθέτως, αν κάποιος μας ρωτήσει πόσων ετών είμαστε, μπορεί να υπεκφύγουμε, αλλά σίγουρα δεν θα πούμε κάποιο νούμερο, μικρότερο από το πραγματικό. Η διαφορά της απάντησης βασίζεται στις λέξεις «αισθάνομαι» και «είμαι».

Δεν είναι σπουδαίο πως, όταν έχουμε στο μυαλό μας το πώς αισθανόμαστε, η ηλικία μετατρέπεται αυτόματα σε ένα απλό νούμερο και μοιάζει ασήμαντη;

Φυσικά και ξέρω τι μπορεί να σκέφτεσαι: Ότι εμείς μπορούμε να το ξεχάσουμε, αλλά ο καθρέφτης θα μας λέει πάντοτε την αλήθεια. Ναι, θα λέει την αλήθεια και κάθε ρυτίδα θα είναι μία ανάμνηση. H ηλικία, αν το επιλέξουμε, μπορεί να γίνει ένας αριθμός που ορίζει τις αναμνήσεις, όχι το παρόν και το μέλλον μας.

Η θρυλική Joan Crawford, είχε γράψει στο βιβλίο της «My Way of Life» ότι: «Είναι συνηθισμένο να βρίσκεις ανθρώπους που φαίνονται ηλικιωμένοι στα 40 ή νέοι στα 60. Ο λόγος δεν είναι ο αριθμός των μικρών ρυτίδων που μπορεί να έχουν, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιούν το σώμα τους» και είναι μεγάλη αλήθεια. Το πώς φερόμαστε στο σώμα και στις ρυτίδες μας, αλλά και το τι λέμε στον εαυτό μας, έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας.

Πρέπει να κοιτάζουμε στον καθρέφτη και να βλέπουμε την ομορφιά μας που αυξάνεται με τα χρόνια, να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας και να μας χαμογελάμε. Έχουμε άλλωστε την τύχη να ζούμε σε μία εποχή που η κοσμετολογία κάνει άλματα, μπορούμε αν το επιλέξουμε να αναδείξουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας σε κάθε ηλικία. Η Caudalie (το αγαπημένο μας brand) έρχεται λοιπόν σήμερα να μας το θυμίσει αυτό με την ολοκληρωμένη σειρά αντιγήρανσης Premier Cru, μία σειρά περιποίησης της επιδερμίδας, η οποία συνδυάζει την καλύτερη αντιγηραντική τεχνογνωσία αιχμής και τη φυσική τεχνογνωσία της Caudalie.

Με τη δύναμη της επιστήμης

Μετά από 10 χρόνια έρευνας στη γενετική, ο Δρ. David Sinclair, επιστημονικός συνεργάτης της Caudalie στο ερευνητικό πεδίο, έκανε μια νέα επαναστατική ανακάλυψη. Ανακάλυψε το ένζυμο που ονομάζεται TET (Ten-Eleven Translocation) και δύναται να αναστρέψει τη δερματική γήρανση. Συγκεκριμένα, το ΤΕΤ, με τη δύναμη της επιγενετικής, καταπολεμά τα 8 σημάδια της γήρανσης: Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, απώλεια σφριγηλότητας, απώλεια ελαστικότητας, απώλεια όγκου, αφυδάτωση, κηλίδες, απώλεια λάμψης.

Πιο απλά, η πάροδος του χρόνου καθώς και οι εξωτερικοί παράγοντες, (οξείδωση, ήλιος, τσιγάρο, ανθυγιεινές συνήθειες, τεχνητός φωτισμός) «σημαδεύουν» το DNΑ των κυττάρων εμποδίζοντας την έκφραση ορισμένων γονιδίων και επιταχύνεται η εγκατάσταση των 8 σημαδιών της γήρανσης. Το ένζυμο TET αφαιρεί από το DNA αυτά τα σημάδια και καταπολεμά τη διαδικασία γήρανσης.

image003

Έχοντας αυτό σαν βάση, η Caudalie με τη σειρά της, επέλεξε τα καλύτερα συστατικά και τα συνδύασε με το ΤΕΤ, δημιουργώντας έτσι την Premier Cru, τη σειρά που καθιστά την ηλικία απλά ένα νούμερο. Ενώ το ΤΕΤ δρα σε επίπεδο DNA, η βινιφερίνη δρα κατά των κηλίδων, οι πολυφαινόλες από κουκούτσια σταφυλιού προλαμβάνουν τις ρυτίδες και μπλοκάρουν τις ελεύθερες ρίζες, το υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης «γεμίζει» την επιδερμίδα και τέλος, οι πολυσακχαρίτες μειώνουν το βάθος, το μήκος και την επιφάνεια των ρυτίδων.

Η σειρά αποτελείται από μία κρέμα για κανονικές επιδερμίδες και μία για ξηρές, μία κρέμα ματιών και έναν πολύτιμο ορό.

image004

Age is but a number

Με την Premier Cru λοιπόν στο πλευρό μας, ο καθρέφτης μπορεί να γίνει σύμμαχος αν το επιλέξουμε και έτσι μαγικά, να μην σκεφτόμαστε την ηλικία μας. Να σκεφτόμαστε μόνο τις πιθανότητες και τον κόσμο που απλώνεται μπροστά μας. Να ξεκινάμε την κάθε μέρα και να την τελειώνουμε με την φροντίδα της Caudalie και με αγάπη για τον εαυτό μας. Να ζούμε χωρίς συμβιβασμούς και περιθώρια όπως η ηλικία.

image005

Εξάλλου, ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε νέα χόμπι στα 40, να αφιερώσουμε όλη μας την ενέργεια στην επιδερμίδα μας στα 50 ή να ερωτευτούμε και να ζήσουμε έναν κινηματογραφικό έρωτα στα 60; Πώς μπορεί ένα νούμερο να μας σταματήσει; Πώς μπορούν οι ρυτίδες να σταθούν εμπόδιο; Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το επιτρέπουμε. Κάπως έτσι, θα ξεχάσουμε τα νούμερα που δεν έχουν καμία σημασία, και θα επικεντρωθούμε στις στιγμές και τις εμπειρίες μας, σε αυτό που νιώθουμε και στα όνειρά μας που ποτέ δεν τελειώνουν. Αυτό που προτείνουμε λοιπόν εμείς είναι να ξεκινήσεις από σήμερα να αλλάζεις τον τρόπο που σκέφτεσαι την ηλικία αλλά και τον τρόπο που φροντίζεις τον εαυτό σου. Άρχισε να αισθάνεσαι και όχι να σκέφτεσαι, να κάνεις και να μην αδρανείς.

Κλείσε αυτό το άρθρο, χαμογέλα πλατιά και στη συνέχεια, σπεύσε στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο (ή online φαρμακείο) και γνώρισε από κοντά την ολοκληρωμένη σειρά αντιγήρανσης Premier Cru της Caudalie.


Πηγή