Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Hallelujah! To απόλυτο tip για μαλακές φτέρνες απευθείας από μία ειδικό

Τα πέλματά δεν μας απασχολούν όλο τον χρόνο, τουλάχιστον όχι όλες μας. Μόνο όταν ξεκινούν οι ζέστες, και τα κλειστά παπούτσια μοιάζουν με εφιάλτη, ερχόμαστε πραγματικά αντιμέτωπες με αυτά τα δύσμοιρα πέλματά μας.

Γιατί δύσμοιρα; Γιατί γίνομαι τόσο δραματική; Γιατί τα πέλματά μας σηκώνουν κυριολεκτικά το βάρος μας αλλά τα παραμελούμε, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του σώματός μας.

Το καλοκαίρι φτάνει λοιπόν και οι φτέρνες μας μοιάζουν περισσότερο με γυαλόχαρτο παρά με ανθρώπινο δέρμα. Σπεύδουμε λοιπόν στις μανικιουρίστ μας για ένα ανακουφιστικό πεντικιούρ ή το κάνουμε μόνες μας, ξεκινώντας μία ανελέητη επίθεση με τη ράσπα.

Για μία μέρα, τα πόδια μας είναι απαλά, οι φτέρνες μας έχουν φυσιολογικό χρώμα (όχι λευκό από τα νεκρά κύτταρα) και όλα μοιάζουν τέλεια σε αυτό τον κόσμο. Για κάποια κορίτσια όμως δεν είναι έτσι και είμαι ένα από αυτά.

Αν τα πόδια σου έχουν σημάδια δες εδώ…

Ματαιότης ματαιοτήτων

Τα δικά μου πόδια, παρ’ όλο που τα ενυδατώνω εντατικά (το καλοκαίρι, τον χειμώνα είμαι τεμπέλα) δεν παραμένουν απαλά για παραπάνω από 2, μετά βίας 3, μέρες μετά το πεντικιούρ.

Ρώτησα λοιπόν τη μανικιουρίστ μου τι συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω για αυτό! Δεν αναφέρω το όνομά της ούτε και προσθέτω φωτογραφία της γιατί είναι πολύ ντροπαλή, αλλά είναι και αστέρι οπότε ο λόγος της είναι εγγύηση. Τι έχει να πει λοιπόν;

Κάποια πόδια είναι επιρρεπή στις σκληρύνσεις (τα σκληρά και άγρια σημεία). Κάποια άλλα όχι, είναι «κατασκευαστικό» θέμα. Το δέχομαι και το σέβομαι. Έστω λοιπόν, ότι έχω «κατασκευαστικό» θέμα, τι μπορώ να κάνω; Το tip της ήταν απλά τέλειο!

via GIPHY

Η αποκάλυψη

Μου πρότεινε να πάρω την κρέμα DERMAFEET, Emulgel Urea 40%. Η ουρία, σε υψηλές συγκεντρώσεις, είναι κερατολυτική και έτσι «χαλαρώνει» -όλα μα όλα- τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας την απολέπιση παιχνίδι.

Έχεις διαβάσει για την χημική απολέπιση;

Το ίδιο κάνει και το ξύδι (τα έχουμε ξαναπεί) όμως μπορεί να ερεθίσει τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Η ουρία από την άλλη, είναι κερατολυτική αλλά παράλληλα ενυδατώνει, προστατεύει, καταπραΰνει και απωθεί τα βακτήρια.

DERMAFEET EMULGEL UREA 40

Αυτό που μου πρότεινε λοιπόν η μανικιουρίστ μου είναι, πριν τον ύπνο, να καλύψω τα πόδια μου με ένα παχύ στρώμα από την συγκεκριμένη κρέμα. Να τα τυλίξω με πλαστική μεμβράνη και να φορέσω κάλτσες.

Αξίζει τον κόπο

Ναι, διαμαρτυρήθηκα για τις κάλτσες, έχει καύσωνα, αλλά με διαβεβαίωσε ότι ένα βράδυ δυσφορίας αξίζει για το αποτέλεσμα. Το επόμενο πρωί λοιπόν, έπρεπε να βγάλω το πλαστικό και τις κάλτσες και όσο κάνω το πρωινό μου ντους, να τρίψω τα πόδια μου με τη ράσπα.

Φυσικά σήκωσα το φρύδι μου τόσο ψηλά που έφτασε στη χωρίστρα μου! Πώς θα γίνει δουλειά με τη ράσπα αν δεν μουλιάσω τα πόδια; Η απάντηση ήταν, κάντο και μιλάμε αργότερα.

Η επόμενη μέρα

Φίλη, τα νεκρά κύτταρα έφευγαν σαν φλούδες από μπανάνα από τα πέλματά μου και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Μετά το μπάνιο είχα απίθανα μαλακά πόδια και την πήρα τηλέφωνο…

pexels cottonbro 4684466

Αφού γέλασε μου είπε ότι τώρα, η ενυδάτωση που κάνω κάθε βράδυ θα έχει νόημα και με συμβούλεψε να μην την σταματήσω για κανένα λόγο, μέχρι το επόμενο ραντεβού μας. Και αυτό σκοπεύω να κάνω.

Είναι ήδη Πέμπτη (το tip μου το έδωσε το ΣΚ) και τα πόδια μου είναι απαλά, λεία και οι φτέρνες μου… ροζ, όχι λευκές. Σου προτείνω λοιπόν να κάνεις και εσύ το ίδιο και να ρίξεις μία ματιά στην παρακάτω gallery για να δεις τις αγαπημένες μου κρέμες ποδιών και την αγαπημένη μου ράσπα.

Και αν δεν ξέρεις τι χρώμα να βάψεις τα νύχια σου στο επόμενο ραντεβού, δες εδώ


Πηγή