Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Hey brown eyed girl! Έχουμε μακιγιάζ φτιαγμένα μόνο για εσένα…

Υπάρχουν μερικά τραγούδια που μας κάνουν να θέλουμε να σηκωθούμε από όπου καθόμαστε, και να χορέψουμε μέχρι να λαχανιάσουμε! Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω…

Ρυθμικό, καλοκαιρινό, κλασικό και αφιερωμένο σε ένα κορίτσι με καστανά μάτια… Το «Brown eyed girl» του Van Morisson είναι ένα από τα αγαπημένα μου oldies (αυτό είναι το playlist μου στο Spotify αν σε ενδιαφέρει) και σήμερα έγινε πηγή έμπνευσης για το επόμενο θέμα της ημέρας: Το μακιγιάζ για καστανομάτες!

Ωραία όλα αυτά αλλά εδώ θα δεις πώς θα σώσεις το μακιγιάζ σου από τον ιδρώτα

Τα καστανά μάτια είναι τα αγαπημένα μου (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Έχουν μέσα τους τόσες αποχρώσεις, είναι τόσο sexy και σαγηνευτικά, μυστηριώδη και wild!

Μπορεί τα γαλανά μάτια ή τα πράσινα να τραβούν τα βλέμματα αλλά, μία καστανομάτα πάντοτε θα έχει τη δική μου προσοχή! Ακούγοντας λοιπόν το παραπάνω τραγούδι, αποφάσισα να βρω μακιγιάζ που θα κάνουν τις καστανομάτες απλά καυτές!

Τι εννοείς; Φυσικά και τα βρήκα! Δεν είναι άλλωστε δύσκολο… Τα καστανά μάτια μπορούν να υποστηρίξουν όλα τα χρώματα και τα κορίτσια με καστανά μάτια, κάθε μακιγιάζ! Οι αποδείξεις παρακάτω…

Έχεις όρεξη για λίγο nail art; We’ve got you!

Simple chic with a twist

Λίγη χρυσή σκιά σε συνδυασμό με ένα τέλειο γκρι, μπορούν να κάνουν τα καστανά μάτια να κλέψουν την παράσταση. Είναι ένα πανεύκολο μακιγιάζ (θέλει μόνο λίγη προπόνηση) που μπορείς να κάνεις τα καλοκαιρινά βράδια και να το συνδυάσεις και εσύ με ένα sleek up do και μεγάλα σκουλαρίκια.

DIOR BACKSTAGE CUSTOM EYE PALETTE

Η παλέτα που έχει όλα όσα χρειάζεσαι είναι η Dior Backstage, Custom Eye Palette

White out

lefki skia gia kastanes

Το λευκό κολακεύει κάθε χρώμα ματιών και κάθε παλέτα όμως μπορεί να γίνει πολύ εντυπωσιακό όταν το φορέσει ένα κορίτσι με σοκολατένιο μαύρισμα και σκούρα, καστανά μάτια. Τόλμησέ το και αν νομίζεις ότι το λευκό θα είναι too much Μην ανησυχείς, σου έχουμε προτάσεις παρακάτω. Και αν μας ρωτάς, θα καταφέρεις ακριβώς αυτό το εντυπωσιακό εφέ μόνο με κρεμώδεις σκιές.

CREAMY SHADOWS

Από αριστερά: Maybelline New York, Color Tattoo 24hr Cream Eyeshadow στην απόχρωση Front Runner. Tom Ford, Emotionproof Eye Color στην απόχρωση Minimalist. MAC, Pro Longwear Paint Pot στην απόχρωση Sink To A Whisper. Smashbox, Always On Cream Eye Shadow στην απόχρωση Vanilla.

Εδώ θα δεις ακόμα περισσότερες σκιές

Lashes for days

mascara gia kastanes

Έντονη μάσκαρα. Μερικές φορές, αυτό είναι το μόνο που χρειάζονται τα καστανά μάτια. Φρόντισε να τη φορέσεις ΚΑΙ στις κάτω βλεφαρίδες για να κάνεις τα μάτια σου διπλάσια σε μέγεθος και μην λυπηθείς τις στρώσεις! Όσο πιο έντονο το εφέ, τόσο το καλύτερο.

mascaras

Από αριστερά: RMS Beauty, Straight Up Volumizing Peptide Mascara. L’Οreal Paris X Elie Saab Le Volume Mascara. Milk Makeup, Kush High Volume Mascara. Max Factor, Masterpiece Mascara.

Bedroom eyes

molivi mation gia kastanes

Τα bedroom eyes αναφέρονται στο… επιμελώς ατημέλητο μακιγιάζ που μας κάνει να δείχνουμε σα να κοιμηθήκαμε χωρίς να ξεβαφτούμε. Προφανώς και δεν συμβαίνει αυτό! Μπορείς να μιμηθείς αυτό το εφέ με λίγο μολύβι στο κάτω βλέφαρο το οποίο θα μουτζουρώσεις ελαφρά. Προτείνω το κλασικό μαύρο αλλά θέλω να σκεφτείς και το πράσινο, το μπλε ή και το γκρι. Είναι τέλεια για καλοκαίρι.

MOLIVIA

Από αριστερά: Shiseido, Kajal Inkartist στην απόχρωση Birodo Green. Erre Due, Silky Premium Eye Definer στην απόχρωση Carbon. Maybelline New York, Tattoo Liner Gel Pencil στην απόχρωση Deep Teal. L’ Oreal Paris, Superliner Le Khôl στην απόχρωση Urban Grey.

Αν θες αδιάβροχες μάσκαρα, look no further

Pop of color

royz kragion gia kastanes

Το μακιγιάζ δεν αφορά μόνο τα μάτια. Το μακιγιάζ για καστανομάτες λοιπόν, μπορεί να είναι χρώμα για τα μάγουλα και τα χείλη. Χρώμα ζουμερό και matchy, που θα τονίσει τα χαρακτηριστικά σου και θα σε κάνει να δείχνεις super fresh. Προτείνω λοιπόν να βρεις την τέλεια lip + cheek απόχρωση για εσένα και να τη φορέσεις ασορτί σε μάγουλα και χείλη.

BLUSH

Από αριστερά: Milk Makeup, Lip +Cheek στην απόχρωση Perk. Benefit, Benetint. Too Faced, Peach Bloom Lip & Cheek Tint. Fenty Beauty By Rihanna, Cheeks Out Freestyle Cream Blush στην απόχρωση Crush On Cupid.

Shady lady

smoky gia kastanes

Το smoky είναι στην πραγματικότητα παντός καιρού αλλά… Το καλοκαίρι, τα καστανά μάτια είναι καλύτερα να το φορούν στην πιο light εκδοχή του. Αντάλλαξε λοιπόν τα μαύρα χρώματα με γκρι ή με σκούρα nude και τόνισε μόνο την εξωτερική γωνία του ματιού. Το αποτέλεσμα θα είναι τόσο καυτό όσο πρέπει και πολύ μυστηριώδες.

BOBBI BROWN NUDES EYE SHADOW PALETTE

Η παλέτα που θα σου λύσει τα χέρια είναι η Bobbi Brown, Nudes Eye Shadow Palette

Αν μετά από όλα αυτά θέλεις να δεις και κραγιόν κάνε κλικ εδώ


Πηγή