Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Holiday Exclusive: Party hair tips από τον Sam McKnight

Νομίζω δεν χρειάζεται να κάνω κάποια πολύ μεγάλη εισαγωγή για τον Sam McKnight. Είναι ο θρύλος του hairstyling και τα μαγικά του χέρια, κρύβονται πίσω από δημιουργίες όπως: Το pixie cut της πριγκίπισσας Diana αλλά και κάθε χτένισμα που μας έχει μείνει αξέχαστο από τις πασαρέλες των Chanel, Fendi και πολλών άλλων.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μία εφ᾽όλης της ύλης συνέντευξη με τον Sam McKnight

Μιας λοιπόν που η γιορτινή σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αποφάσισα να επικοινωνήσω ξανά (δειλά) μαζί του για να ζητήσω τα tips του. Ένα θέμα με συμβουλές και έμπνευση από τον master, ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω σε εσένα και… εμένα. Πάντα ευγενικός, πάντοτε προσιτός και πάντοτε απίστευτα κύριος, δέχτηκε να μιλήσουμε και απάντησε στις ερωτήσεις που του έστειλα.

Δεν θα μακρηγορήσω λοιπόν, παρακάτω θα βρεις όλες τις συμβουλές, τα αγαπημένα προϊόντα, αλλά και όλη την έμπνευση που θα χρειαστείς για τα φετινά, γιορτινά σου χτενίσματα, με την υπογραφή του Sam McKnight!

Beauty wisdom! Οι 10 πιο χρήσιμες συμβουλές που μου έδωσαν οι top hair & makeup artists

H γιορτινή περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και, φέτος, ίσως να μπορέσουμε να γιορτάσουμε λίγο περισσότερο από ότι πέρσι. Υπάρχουν holiday dos & donts Που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;

Tα χτενίσματα αυτή τη σεζόν, έχουν να κάνουμε με τη διασκέδαση. Όχι με την έξοδό σου, αλλά με το να διασκεδάζεις δοκιμάζοντας πράγματα στα μαλλιά σου. Τα μαλλιά άλλωστε, μπορούν να γίνουν το καλύτερο αξεσουάρ για μία γυναίκα!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sam McKnight Personal (@sammcknight1)

Δοκίμασε κάτι καινούργιο. Κάνε χτενίσματα διακριτικά ή και πιο fancy, είναι η σεζόν που επιτρέπει τα πάντα και αν με ρωτάς, είναι η εποχή του glamorous ανεπιτήδευτου, up do! Θα πρότεινα λοιπόν να δοκιμάσεις κάτι που δεν κάνεις συνήθως: Άλλαξε τη χωρίστρα σου, πρόσθεσε όγκο, μεταμόρφωσε την καθημερινή σου αλογοουρά σε έναν θεϊκό κότσο.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sam McKnight Personal (@sammcknight1)

Μην φοβηθείς τα αξεσουάρ. Πρόσθεσε μία μαύρη κορδέλα ή έναν σατέν φιόγκο στα μαλλιά σου και λίγη λάμψη αυτή τη σεζόν δεν πάει χαμένη. Τα κοκαλάκια με λάμψη ή πετράδια αντανακλούν τα γιορτινά φώτα και κάνουν αυτόματα, πιο glamorous κάθε χτένισμα.

Πιο είναι το μυστικό για το signature glamorous αλλά ανεπιτήδευτο χτένισμα που λατρεύουμε τόσο;

Προσάρμοσέ το στα μαλλιά σου. Μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερη ενυδάτωση, άρα τη βοήθεια ενός θρεπτικού balm. Αν έχεις λεπτά μαλλιά, ένα σπρέι υφής όπως το Cool Girl είναι τέλειο για ανάλαφρο όγκο. Ένα tip για να κρατήσει το χτένισμα όποιος και αν είναι ο τύπος των μαλλιών σου, είναι να χρησιμοποιείς λακ παράλληλα με τα θερμά εργαλεία.

Cool Girl

Ψέκασε κάθε τούφα που διαλέγεις πριν χρησιμοποιήσεις πρέσα ή ψαλίδι για τις μπούκλες σου. Ένα ακόμα tip, είναι φυσικά το –ελαφρύ- κρεπάρισμα στην κορυφή των μαλλιών, για αυτό το χαρακτηριστικό 60’s αποτέλεσμα που όλες ποθούν.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hair By Sam McKnight (@hairbysammcknight)

Στην καραντίνα, πολλές γυναίκες έκοψαν τα μαλλιά τους και το à la garçonne κούρεμα είναι τάση. Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας μερικά tips για glam, αγορίστικα χτενίσματα;

Το ότι μία γυναίκα έχει κοντά μαλλιά, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι δεν έχει πολλές και διαφορετικές επιλογές. Τo θέμα είναι να δώσεις υφή στα μαλλιά σου πρώτα από όλα. Χρησιμοποίησε πηλό για ένα ατημέλητο αποτέλεσμα, ζελέ για ένα sleek, δυναμικό look ή κάνε μία αυστηρή και τέλεια χωρίστρα, και στη συνέχεια σταθεροποίησε το ανδρόγυνο αυτό χτένισμα με λίγη πομάδα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hair By Sam McKnight (@hairbysammcknight)

Για το απόλυτο glam pixie χτένισμα, μπορείς να στολίσεις τη χωρίστρα σου. Με λίγη κόλλα για βλεφαρίδες, στερέωσε στρας επάνω στη χωρίστρα σου ή ακόμα και φτερά όπως είχα κάνει στην πασαρέλα του Dries Van Noten. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις και λίγο βιοδιασπώμενο glitter για ένα razzle dazzle αποτέλεσμα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hair By Sam McKnight (@hairbysammcknight)

H global makeup artist της MNY, Erin Parsons μας μίλησε για την ίδια, το μακιγιάζ και μας έδωσε tips

Πώς μπορούν οι γυναίκες με λεπτά, άτονα και χωρίς όγκο μαλλιά να επιτύχουν υφή και κράτημα στα looks τους;

Λίγοι κυματισμοί με ένα ψαλίδι, θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του όγκου, αυτό είναι το trick που κάνουμε backstage στις πασαρέλες, αλλά και στις φωτογραφίσεις όταν έχουμε να κάνουμε με γυναίκες που έχουν λεπτά και άτονα μαλλιά.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hair By Sam McKnight (@hairbysammcknight)

Πρέπει να χρησιμοποιείς όμως και τα σωστά προϊόντα. Χρειάζεσαι ένα προϊόν που να χαρίζει όγκο χωρίς να επιβαρύνει τα μαλλιά, ένα σπρέι υφής είναι το ιδανικό και το δικό μου αγαπημένο είναι το Cool Girl προφανώς. Χαρίζει ανάλαφρο όγκο και σώμα, ακόμα και στα πιο άτονα μαλλιά. Τo δημιούργησα με όλες εσάς στο μυαλό μου αλλά και με σκοπό να βοηθήσω την τέχνη μου.

Ποια είναι τα προϊόντα που δεν μπορείς να αποχωριστείς;

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το Modern Hairspray μου και το νέο Happy Endings Nourishing Balm. Δημιούργησα το Modern Hairspray ώστε να είναι ένα προϊόν πασπαρτού! Κάνει τα πάντα: χαρίζει υφή, όγκο, απίθανο κράτημα κατά τη διάρκεια του styling με θερμά εργαλεία. Ολοκληρώνω κάθε χτένισμα που κάνω με ένα τελευταίο mist από το Modern Hairspray για κράτημα και λίγο άρωμα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hair By Sam McKnight (@hairbysammcknight)

Το νέο Happy Endings Nourishing Balm, είναι ένα υβριδικό προϊόν που ακροβατεί ανάμεσα στην περιποίηση και το styling. Είναι εμπλουτισμένο με προ-βιταμίνη Β5, κερατίνη και βούτυρο καριτέ, και έτσι προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε κάθε τύπο μαλλιών. Μπορεί να τιθασεύσει τα ατίθασα μαλλιά ή εκείνα που φριζάρουν, δίνει σχήμα και κίνηση στις μπούκλες, λειαίνει την ψαλίδα και παράλληλα, χαρίζει στα μαλλιά ένα άψογο, Polished φινίρισμα.  

happy endings

Ποια προϊόντα από την γκάμα σου προτείνεις σε μία αρχάρια λοιπόν;

Μόλις λανσάραμε 6 πολύ προσεκτικά επιλεγμένα Festive Edits. Είναι οι προσωπικοί μου, αγαπημένοι συνδυασμοί προϊόντων και πιστεύω ότι είναι η τέλεια αφετηρία για κάθε αρχάρια του styling.

THE GETAWAY EDIT

Πώς θα περάσεις τις φετινές γιορτές και, ποια είναι τα Χριστούγεννα που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη σου;

Φέτος, θα κάνω πολύ μεγάλες και απολαυστικές βόλτες στην εξοχή με αγαπημένους φίλους. Όσο για τα Χριστούγεννα… Είναι όλα χαραγμένα στη μνήμη μου, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hair By Sam McKnight (@hairbysammcknight)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μία διαφορετική κουβέντα για το χρώμα με τον Νικόλα Βιλλιώτη

Τέλος, θα μοιραστείς μαζί μας λίγη σοφία για να αποχαιρετίσουμε τις bad hair days μαζί με το 2021;

Φρόντισε τα μαλλιά αλλά και το τριχωτό της κεφαλής σου, φέρσου τους με αγάπη. Αυτό μπορεί να σημαίνει μία θεραπεία για να αντιμετωπίσεις προβλήματα ή απλά η προσθήκη περισσότερης περιποίησης στη ρουτίνα σου.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sam McKnight Personal (@sammcknight1)

Χτενίσου για να νιώσεις όμορφη. Θα το ξαναπώ: Τα μαλλιά είναι το καλύτερο αξεσουάρ σου. Είτε μιλάμε για ένα chic σινιόν ή έναν ατημέλητο κότσο, ένα χτένισμα μπορεί αν σου αλλάξει τη διάθεση.

Και το 2022 αλλά και ακόμα πιο πέρα, να είσαι ευγενική απέναντι στον εαυτό σου και να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα… Που ξέρεις, you might love it!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sam McKnight Personal (@sammcknight1)

Να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα λοιπόν, να είμαστε ευγενικές με τον εαυτό μας αλλά και τα μαλλιά μας και να τα δώσουμε όλα αυτές τις γιορτές. Αυτές είναι οι συμβουλές του Sam με αγάπη προς εμάς και προτείνω να τις ακολουθήσουμε όλες.




Πηγή