Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Home made pedicure: Σε 10 εύκολες πράξεις

 Δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείς και να κλείσεις ραντεβού έξω… Μπορείς και μόνη σου να κάνεις ένα τέλειο πεντικιούρ σας επαγγελματίας, ακολουθώντας απλά βήματα. Έτσι, πολύ γρήγορα θα είσαι έτοιμη για να βγάλεις τα δατυλάκια σου και κοινή θέα και να εντυπωσιάσεις με τα πέδιλά σου.

Θα χρειαστείς: άλατα, ελαφρόπετρα ή scrub ποδιών, πετσέτα, ενυδατική κρέμα ποδιών, λίμα, buffer, νυχοκόπτη, λάδι για τα πετσάκια, βάση νυχιών και top coat και φυσικά το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών.

1. Βύθισε τα πόδια σου σε μία λεκάνη με ζεστό νερό όπου θα έχεις ρίξει άλατα και αφήσέ τα για πέντε λεπτά.

2. Χρησιμοποίησε μία ελαφρόπετρα ή το scrub ποδιών για να απολεπίσεις με κυκλικές κινήσεις τις πατούσες σου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις φτέρνες και ξέπλυνέ τα καλά. Σκούπισέ τα με μία πετσέτα.

3. Άπλωσε ενυδατική κρέμα -ειδική για τα πόδια- κάνοντας απαλό μασάζ με πιέσεις δίνοντας έμφαση στις καμάρες, ώστε να τα ανακουφίσεις από την κούραση.

4. Βάλε κρέμα για τα πετσάκια και τρίψε απαλά τα δάχτυλα και σπρώξε πίσω τα πετσάκια με το ειδικό στικ.

5. Κόψε και λίμαρε κάθε νύχι σε ένα τετράγωνο ή οβάλ σχήμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

6. Με το buffer τρίψε την επιφάνεια των νυχιών ώστε να τα λειάνεις και να τα ετοιμάσεις την επιφάνεια για βάψιμο με το βερνίκι νυχιών της επιλογής σου.

7. Βρέξε ένα δίσκο από βαμβάκι με ασετόν και πέρασέ το πάνω από τα νύχια ώστε να απομακρύνεις την περίσσια λιπαρότητα από την  ενυδατική που έβαλες πριν.

8. Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα διάφανης βάσηςσε όλα τα νύχια και αφήσέ την να στεγνώσει.

9. Πέρασε δύο στρώσεις από το βερνίκι σου περιμένοντας δύο λεπτά ανάμεσα στην κάθε στρώση.

10. Τελείωσε με το top coat που θα περάσεις από πάνω για να στεγνώσει το χρώμα πιο γρήγορα και να δώσεις μεγαλύτερη λάμψη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα βίντεο οδηγός για να μάθεις να κάνεις μόνη σου το πιο εντυπωσιακό μακιγιάζ χάρη στην ERRE DUE


Πηγή