Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Η δίαιτα της νύφης: Συμβουλές της τελευταίας στιγμής

Η δίαιτα της νύφης: Συμβουλές της τελευταίας στιγμής

Είπατε το μεγάλο ναι και αγχώνεστε για τη μεγάλη μέρα γιατί ο καιρός περνά και φυσικά θέλετε να λάμπετε;

Μην αγχώνεστε γιατί είναι σίγουρο ότι θα είστε κομψή και πανέμορφη την ημέρα του γάμου σας. Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε καμία στερητική δίαιτα γιατί έτσι κι αλλιώς όλες οι νύφες λόγω του άγχους και του τρεξίματος χάνουν ορισμένα κιλάκια. Για να αποκλείσετε όμως κάθε ενδεχόμενο και να αισθάνεστε πολύ άνετες στο νυφικό σας ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές για αποτοξίνωση πριν από τον γάμο.

Σταματήστε το junk food

Τα φαγητά πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά είναι το «εισιτήριο» για την άυξηση του σωματικού σας βάρους, την ευερεθιστότητα και τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Ένα μήνα πριν από το γάμο προσπαθήστε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένο διατροφή κόβοντας τη γλουτένη, τα εξευγενισμένα σάκχαρα, την καφεΐνη και το αλκοόλ.

Εξαφανίστε την κοιλίτσα

Καμία γυναίκα δεν θέλει να αισθάνεται φουσκωμένη και πρησμένη την ημέρα του γάμου της. Δυο βδομάδες πριν από την μεγάλη μέρα για να ξεφουσκώσει το σώμα σας από την κατακράτηση των υγρών αποφύγετε τα παρακάτω τρόφιμα:

  • Κουνουπίδι, μπρόκολο, λάχανο και γενικότερα τα λαχανικά που φουσκώνουν.
  • Αναψυκτικά και οποιοδήποτε ρόφημα περιέχει γλυκαντικές ουσίες.
  • Μπύρες και αλκοολούχα ποτά.
  • Γάλα και  γαλακτομικά προϊόντα.
  • Προσπαθήστε επίσης να μην πίνετε κανένα ρόφημα με καλαμάκι διότι έτσι καταναλώνετε αέρα, χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

Ενυδατωθείτε

Δώστε έμφαση στην ενυδάτωση και πίνετε άφθονο νερό και πράσινο τσάι. Όχι μόνο θα ενυδατωθείτε αλλά και θα αναζωογονηθείτε.

Καταναλώστε τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινωθείτε

«Καθαρίστε» τον οργανισμό μας από μέσα προς τα έξω, μειώνοντας τις τοξίνες και θρέφοντάς τον με συστατικά που χρειάζεται. Φροντίστε λοιπόν να τρώτε:

  • Άφθονα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
  • Φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C και φυτικές ίνες.
  • Εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι τα οποία δίνουν στις τοξίνες υδατοδιαλυτή μορφή, έτσι ώστε να αποβάλλονται ευκολότερα από το σώμα.
  • Σκόρδο (όχι ανήμερα του γάμου σας βέβαια) γιατί ενεργοποιεί κάποια ένζυμα στο συκώτι, τα οποία διώχνουν τις τοξίνες.

Αν πάλι δεν τα πάτε καλά με τις δίαιτες, όποιες και να είναι αυτές, φροντίστε μέχρι και τρεις ημέρες πριν από τον γάμο να καταναλώνετε αρκετά υγρά και στεγνά γεύματα που θα σας κρατούν χορτάτες χωρίς να σας φουσκώνουν.