Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

IWD: Αυτή την ημέρα της γυναίκας τα Sephora σε καλούν #BreakTheBias με μοναδικές δράσεις

Ακόμα και δεν σε επηρεάζουν άμεσα και προσωπικά, οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα σε σχέση με το φύλο, είναι βαθιά ριζωμένες στα εργασιακά πρότυπα, αλλά και σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας. Αυτά τα στερεότυπα, επηρεάζουν τον τρόπο που φέρουμε τον εαυτό μας ως γυναίκες, τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, το πώς αμειβόμαστε για τη δουλειά μας, τις εμπειρίες μας, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας.

Είναι στερεότυπα που στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξή μας -επαγγελματική και προσωπική, που θέλουν να μας κλείσουν σε ένα ανώνυμο, ασφυκτικό καλούπι το οποίο δεν αρκεί για να χωρέσει το μεγαλείο μας ως γυναίκες. Είμαστε μεγαλειώδη πλάσματα ξέρεις, και μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, ακόμα και μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο αδικία, προκαταλήψεις και καλούπια.

Αρκεί να σκεφτείς όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο, που έχουν υψώσει το ανάστημά τους, έχουν διεκδικήσει -για τον εαυτό τους και για όλες μας- ισότητα, ευκαιρίες, αξιοπρέπεια. Ένα παλαιό κινέζικο ρητό λέει ότι: «Οι γυναίκες όλου του κόσμου είναι αδελφές από την ίδια οικογένεια» και πρόκειται για μία φράση πέρα ως πέρα αληθινή.
sephora 3

Όταν μία γυναίκα διεκδικεί περισσότερα δικαιώματα, όταν απαιτεί ισότητα, όταν λέει «όχι» και υψώνει τη φωνή της, το κάνει για όλες. Γι’ αυτό, όλες οι δράσεις που λαμβάνουν μέρος κάθε 8η μέρα του Μάρτη, είναι δράσεις από όλες για όλες. Η μέρα της γυναίκας μας αφορά και μας δένει όλες με οικογενειακούς δεσμούς γιατί είμαστε όλες μέλη της ίδιας συναρπαστικής οικογένειας.
sephora 4

Η φετινή μέρα της γυναίκας λοιπόν μας καλεί όλες μαζί και κάθε μία ξεχωριστά να σπάσουμε τα στερεότυπα. Μας καλεί #BreakTheBias και να γιορτάσουμε το παρελθόν μας, το παρόν και να ονειρευτούμε το μέλλον μας. Η Τρίτη 8 Μαρτίου θα είναι φέτος μία ευκαιρία για όλες μας για να υψώσουμε τη φωνή μας για όλες τις γυναίκες που δεν μπορούν να το κάνουν, να υψώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη πρόοδο και δικαιώματα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά.
sephora 5

Μέσα σε αυτό το κλίμα ενδυνάμωσης και αγάπης, τα αγαπημένα μας Sephora -σε συνεργασία με τον οργανισμό «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»- διοργανώνουν μια ολοκληρωμένη σειρά δράσεων με επίκεντρο εμάς! Για τα Sephora άλλωστε η ομορφιά είναι συνώνυμη με τη διαφορετικότητα, με τη δύναμη, με την κοινότητα, με την αποδοχή.
sephora 6

Έτσι λοιπόν, τα Sephora διοργανώνουν ένα διαδραστικό online workshop για το προσωπικό τους, με σκοπό να παρουσιάσουν μία θεωρητική προσέγγιση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που θα επικεντρωθεί στα patterns της έμφυλης προκατάληψης και στους τρόπους αντιμετώπισης τους. Συντονίστρια του event θα είναι η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ιδρύτρια των Υπέροχων Γυναικών, ενώ σε αυτό θα συμμετάσχουν η Μαίρη Συνατσάκη και η Κατερίνα Βρανά, καταθέτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες.
sephora 7

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εκεί. Όπως ξέρεις, η online κοινότητα των Sephora είναι τεράστια και για την ημέρα της γυναίκας, το αγαπημένο μας brand δημιούργησε μία special social media ενέργεια. Πρωταγωνίστριες στο video της ενέργειας είναι οι: Μαίρη Συνατσάκη, Κατερίνα Βρανά, Σουζάνα Κεγγίτση και Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.
sephora 8

Οι 3 Γυναίκες-Influencers, μαζί με τη δημιουργό του οργανισμού «Υπέροχες γυναίκες» Νεφέλη Χατζηιωανννίδου, αντιμετωπίζουν και «σπάνε», με τον δικό της τρόπο η κάθε μία, κάποιες στερεοτυπικές εκφράσεις, εμπνέοντας όλες μας να κάνουμε το ίδιο.
sephora 9

Την ημέρα της γυναίκας λοιπόν κάντο όπως η Μαίρη, η Σουζάνα, η Κατερίνα και η Νεφέλη, κάντο όπως εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο: Σπάσε τα στερεότυπα, διεκδίκησε, φώναξε, γέμισε τον κόσμο χρώματα. Στις 8 Μαρτίου βάλε στόχο #BreakTheBias και εμείς μαζί με τα Sephora και τον οργανισμό «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» θα είμαστε στο πλάι σου.

#sephora_greece #BreakTheBias #yperoxes.gynaikes




Πηγή