Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το σκίτσο όλο νόημα του «New Yorker» με τον μοναχικό Ζελένσκι -Με το βλέμμα στραμμένο προς τη Δύση [εικόνα]

Πρωτοσέλιδο στον τεύχος Μαρτίου του αμερικανικού περιοδικού «New Yorker» είναι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ο Ουκρανός Πρόεδρος ήταν γνωστός στη χώρα του ως κωμικός και τηλεοπτική προσωπικότητα. Ωστόσο σήμερα με τις θέσεις του και την συμπεριφορά του έναντι της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ουκρανών και της Ευρώπης. Χαρακτηριστικά είναι και όσα δήλωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θαυμάζουμε την αντίσταση του Ζελένσκι».

Το σκίτσο του «New Yorker» με τον Ζελένσκι

Η εικονογράφηση απεικονίζει τον Ζελένσκι να στέκεται μόνος του με φόντο εκρήξεις που σημειώνονται καθημερινά στην Ουκρανία. Ο σκιτσογράφος έχει ντύσει τον Ζελένσκι με στρατιωτική στολή να κρατά ψηλά τη σημαία της Ουκρανίας, ενώ το βλέμμα του είναι στραμμένο προς τη Δύση, υποδηλώντας τη βοήθεια που περιμένει για τη χώρα του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό η εικονογράφηση του εξωφύλλου, είναι του Barry Blit και ονομάζεται «Resilience» (Ανθεκτικότητα).


Πηγή