Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κάντε απολέπιση με βρώμη!

Κάντε απολέπιση με βρώμη!

Η βρώμη είναι καλή για όλους τους τύπους δέρματος! Τόσο για το λιπαρό όσο και για το ξηρό.
Η απολέπιση του δέρματος είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα, αν επιθυμείτε να διατηρήσετε ένα σταθερό pH στο δέρμα σας και φυσιολογική ανανέωση των κυττάρων.

H πολύ λίγη απολέπιση του δέρματος θα κάνει το δέρμα να φαίνεται κουρασμένο, ενώ η πάρα πολύ θα το εκθέσει σε ερεθισμούς.

Αν θέλετε να έχετε ένα επιπλέον αποτέλεσμα για τον τύπο του δέρματός σας, θα πρέπει να προσθέτετε τα συστατικά εκείνα που είναι κατάλληλα για το δικό σας τύπο δέρματος: Για το λιπαρό δέρμα το καλύτερο είναι να προσθέσετε τα συστατικά εκείνα που θα μειώσουν το ελαιώδες υλικό, όπως το χυμό από πράσινο μήλο και το ασπράδι αυγού. Για τα ξηρά προσθέστε προϊόντα που θα δώσουν υγρασία στο δέρμα, όπως μπανάνα και αβοκάντο.

Όπως και για κάθε άλλη μάσκα προσώπου, θα πρέπει να δοκιμάσετε τις συνταγές σε ένα κρυφό μέρος στο δέρμα σας κάθε φορά για να δείτε αν έχετε αλλεργία: κρατήστε το για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσετε το δέρμα σας!Τι λειτουργεί καλά για εσάς και τι όχι.

Μάσκα με νιφάδες βρώμης για λιπαρό δέρμα

Συστατικά

4 κουταλιές της σούπας. νιφάδες βρώμης
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

Αφήστε τις νιφάδες βρώμης σε βρασμένο νερό (όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη). Αφού το μείγμα κρυώσει προσθέστε το χυμό λεμονιού.

Εφαρμόστε τη μάσκα για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική στο δέρμα σας.
Χρησιμοποιήστε τη μάσκα (όπως και κάθε μάσκα καθαρισμού) έως δύο φορές την εβδομάδα.

Οφέλη της μάσκας
Όπως αναφέρεται ανωτέρω, οι νιφάδες βρώμης είναι ένα άριστο μέσο καθαρισμού και ενυδάτωσης. Το λεμόνι καθαρίζει τους πόρους και τους συρρικνώνει. Εάν έχετε φακίδες ή κηλίδες ηλικίας, θα παρατηρήσετε ότι θα αρχίσουν να εξαφανίζονται με την κάθε χρήση.

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr