Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Laser Αποτρίχωση: Οδηγός – Ποιο Laser να επιλέξετε, τι να περιμένετε και που να απευθυνθείτε

Οι γυναίκες από την εποχή της βασίλισσάς Κλεοπάτρας μέχρι σήμερα, σπαταλούν χρόνο και προσπάθεια για να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Το ξυραφάκι, οι κρέμες και η επώδυνή αποτρίχωση με κερί είναι οι πιο συχνοί τρόποι αποτρίχωσης, ωστόσο η αποτελεσματικότητα τους είναι χαμηλή καθώς προϋποθέτουν την τακτική επανάληψη της διαδικασίας.

Η Laser Αποτρίχωση είναι η μοναδική επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης. Εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια και φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και φαρμάκων (FDA).

Ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα

Το Laser στοχεύει επιλεκτικά στον θύλακα της τρίχας αφήνοντας ανέπαφο το περιβάλλον δέρμα. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, ελαχιστοποιεί ή ακόμη και εκμηδενίζει τον αριθμό των επαναληπτικών θεραπειών που απαιτούνται.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία θα απολαύσετε ένα απαλό και λείο δέρμα, αποφεύγοντας την θυλακίτιδα (τρίχες που «γυρίζουν») που προκαλείται από την   αποτρίχωση με κερί ή το ξύρισμα. Ιδιαίτερα  για τις γυναίκες με έντονη θυλακίτιδα το Laser είναι η μοναδική, ιατρικώς ενδεδειγμένη θεραπεία.

Ιδανικό για πρόσωπο και σώμα

Μπορεί να εξαλείψει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε κάθε περιοχή του σώματος και του προσώπου (άνω χείλος, πηγούνι, λαιμό, παρειές, φαβορίτες, μεσόφρυο, φρύδια, μασχάλες, στήθος, γραμμή κοιλιάς, μπικίνι, χέρια, πόδια κνήμες, μηροί, γλουτοί, ράχη).

Η Ασφαλέστερη Laser Αποτρίχωση πραγματοποιείται σε Δερματολογικά Ιατρεία

Οι πιο σημαντικές παράμετροι στην αποτρίχωση με Laser είναι η επιλογή του κατάλληλου Δερματολογικού Ιατρείου που διαθέτει τον αρτιότερη Ιατρική Τεχνολογία και εφαρμόζει το Laser με πιστοποιημένο προσωπικό και υπό την καθοδήγηση Δερματολόγου.

Στην Dermadvance διαθέτουμε το κορυφαίας τεχνολογίας ARION 2 το οποίο αποτελεί την  τελευταία λέξη στην  αποτρίχωση με Laser, προσφέροντας μόνιμα αποτελέσματα, γρήγορα και ανώδυνα. Το αποτέλεσμα γίνεται ορατό από την πρώτη κιόλας συνεδρία, δημιουργώντας μια μεταξένια αίσθηση στο δέρμα.

Γιατί το ARION 2 είναι η κορυφαία επιλογή Laser Αλεξανδρίτη

Το Laser Αλεξανδρίτη ARION 2, χάρη στον  τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς που διαθέτει είναι ανώδυνο κατά την εφαρμογή του, και αποδίδει καλύτερα αποτελέσματα από τα παλαιότερης τεχνολογίας Lasers Αλεξανδρίτη. Απαιτεί λιγότερες συνεδρίες και επιτυγχάνει τη μόνιμη εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Μετά την τρίτη συνεδρία επιτυγχάνεται μόνιμη  μείωση τριχοφυΐας της τάξεως του 50%,  ενώ  η υφή του δέρματος βελτιώνεται εντυπωσιακά.

Επίσης είναι αποτελεσματικό για κάθε τύπο δέρματος, ακόμη και για γυναίκες  με ορμονικές διαταραχές.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται

Με το Laser Αλεξανδρίτη ARION 2 ο μέσος αριθμός των συνεδριών είναι  6 με 7 θεραπείες, για οριστική αποτρίχωση της τάξεως του 60-90%. Στην αρχή οι συνεδρίες πρέπει να επαναλαμβάνονται  κάθε  4 με 6 εβδομάδες. Σταδιακά, το διάστημα μεταξύ των επισκέψεων μεγαλώνει γιατί οι τρίχες μειώνονται και εξασθενούν. Αφού ολοκληρώσετε το προσωπικό σας πλάνο θεραπειών αποτρίχωσης, συνήθως απαιτούνται 1 ή 2 επαναληπτικές θεραπείες κάθε χρόνο για τη συντήρηση του αποτελέσματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι, τόσο ο αρχικός αριθμός των συνεδριών για την εξάλειψη της τριχοφυΐας, όσο και οι ετήσιες συνεδρίες συντήρησης διαφοροποιούνται για κάθε ασθενή.

Ανώδυνη μέθοδος – Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας

Εάν έχετε μικρή ανοχή στον πόνο και σας ενοχλεί και το παραμικρό, είναι καλό να γνωρίζετε πως σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα πριν από τη θεραπεία, στην περιοχή που πρόκειται αποτριχωθεί. Το μόνο που αισθάνεται  ο ασθενής είναι μια μικρή ενόχληση, σαν ένα μικρό και ανώδυνο τσιμπηματάκι. Μετά την εφαρμογή  ο ασθενής επιστρέφει αμέσως στις δραστηριότητές του. Δεν απαιτείται καθόλου χρόνος αποθεραπείας.

100% Ασφαλής Ιατρική Τεχνολογία – Πως λειτουργεί το Laser

Το Laser ουσιαστικά θερμαίνει τον θύλακα της τρίχας καταστρέφοντας με ασφάλεια την ικανότητά του να παράγει νέες τρίχες.

Συγκεκριμένα, η Laser αποτρίχωση χρησιμοποιεί τον μηχανισμό της «επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης», όπως ονομάζεται, ο οποίος μεταφέρει ενέργεια μέσω του φωτός του Laser στον θύλακα της τρίχας.

Η ενέργεια αυτή μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία προκαλεί την στιγμιαία αύξηση της θερμοκρασίας στον θύλακα της τρίχας (άνω των 100°C), προκαλώντας την ασφαλή καταστροφή του.

Ωστόσο, η άνοδος αυτή της θερμοκρασίας γίνεται τόσο γρήγορα, που δεν επηρεάζει τους γύρω ιστούς (δέρμα) καθώς κάθε «λάμψη» του Laser Αλεξανδρίτη ARION 2  διαρκεί μόνο μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, και ταυτόχρονα είναι απόλυτα εστιασμένη στο θύλακα της τρίχας!

Η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσετε είναι τώρα!

Η καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσει κάποιος  την αποτρίχωση με Laser είναι τον χειμώνα, μόλις το μαύρισμα του καλοκαιριού έχει αποχωρήσει. Παρότι, η αποτρίχωση με το Laser Αλεξανδρίτη ARION 2 είναι εφικτή και το καλοκαίρι, η ιδανική περίοδος αποτρίχωσης είναι ο χειμώνας, καθώς σε μικρότερο χρονικό διάστημα επιτυγχάνονται βέλτιστα αποτελέσματα.

Το πιο σημαντικό; Εξατομικευμένη θεραπεία με ιατρική προσέγγιση

Στα Δερματολογικά Ιατρεία Dermadvance η αποτρίχωση με Laser αντιμετωπίζεται  ως ιατρική πράξη. Για αυτό πριν από την έναρξη κάθε κύκλου συνεδριών, πραγματοποιείται ιατρική αξιολόγηση του ατομικού ιστορικού ασθενούς και  εξετάζεται λεπτομερώς το δέρμα του, πάντοτε με την επίβλεψη του Δερματολόγου Dr. Χρήστου Στάμου.

Εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου – Η έξυπνη επιλογή

Η αποτρίχωση με Laser αποδεικνύεται οικονομικότερη συγκρίνοντας το συνολικό κόστος που συνεπάγονται οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης σε χρόνο και χρήμα. Είναι η μόνη μέθοδος που εξασφαλίζει ριζική αποτρίχωση και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται συχνά, για αυτό και εξοικονομεί χρόνο, χρήμα και σας γλιτώνει από την δυσφορία της αποτρίχωσης με κερί ή τους ερεθισμούς και τα σπυράκια που προκαλεί το ξυραφάκι.

Τα Δερματολογικά Ιατρεία της Dermadvance θα βρείτε στο Κέντρο της Αθήνας, Βασ. Σοφίας 115, 11521, και στον Κορυδαλλό, Ταξιαρχών 34 – 36, Πλ. Ελευθερίας, 18120.

 


Πηγή