Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Λεμόνι, παγάκια, γιαούρτι, αντίδοτο στην κουρασμένη επιδερμίδα

Λεμόνι, παγάκια, γιαούρτι, αντίδοτο στην κουρασμένη επιδερμίδα

Τα τρόφιμα που έχουμε σπίτι μας εκτός του ότι μπορούμε να τα καταναλώσουμε, έχουν και άλλη χρησιμότητα: Βοηθάνε με απόλυτα φυσικό τρόπο να τονώσουν και να ενυδατώσουν την κουρασμένη μας επιδερμίδα.

Εάν λοιπόν έχετε στο σπίτι σας αγγούρι, λεμόνι, καρότο, γιαούρτι, αλλά και παγάκια, διαβάστε πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την επιδερμίδα σας απλά, και χωρίς να χρειαστεί να κάνετε την οποιαδήποτε ανάδειξη υλικών:

Αγγούρι: Τις φλούδες από το αγγούρι μπορείτε να τις τοποθετήσετε στο πρόσωπο,στο πηγούνι και στα μάγουλα, και θα έχετε άμεση ενυδάτωση.

Λεμόνι: Η αντισηπτική δράση του λεμονιού βοηθάει στην καταπολέμηση της λιπαρότητας όσο και της ήπιας ακμής. Μπορείτε να  βάλετε τοπικά στο πρόσωπο με ένα βαμβάκι , χυμό λεμονιού ή να φτιάξετε μια ελαφριά μάσκα.

Καρότο: Βάζετε στο μπλέντερ δύο μέτρια καρότα , τα πολτοποιείτε και στη συνέχεια απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Το καρότο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και προστατεύει την επιδερμίδα.

Γιαούρτι: Εκτός από την ανακούφιση των εγκαυμάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των εξανθημάτων και της ερυθρότητας.

Παγάκια: Μετά τον καθαρισμό του προσώπου από το μακιγιάζ , περάστε με παγάκι το πρόσωπό σας, συρρικνώνει τους πόρους.

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr