Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Λιπαρά μαλλιά τέλος με ένα υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!

Λιπαρά μαλλιά τέλος με ένα υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!

Διαβάστε τους 2 πανεύκολους τρόπους που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε!

Τα υγιή και λαμπερά μαλλιά σίγουρα είναι από τα πιο ελκυστικά στοιχεία σε μια γυναίκα. Όποιο κούρεμα ή χτένισμα και να επιλέξετε πάντοτε –από το πιο απλό έως το πιο εκκεντρικό- τα αναζωογονημένα μαλλιά σας, θα το αναδείξουν, δίνοντας ένα πιο φρέσκο αέρα στην εμφάνισή σας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η λιπαρότητα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται θαμπά και άτονα πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι υπολογίζετε;

Η λύση έρχεται κατευθείαν από το ντουλάπι της κουζίνας σας! Η μαγειρική σόδα εκτός από τα φαγητά μας, έρχεται να δώσει την πιο εύκολη, ανέξοδη και φυσική λύση στα λιπαρά μαλλιά μας! Μάλιστα πολλοί είναι που είδαν διαφορά στα μαλλιά τους, χρησιμοποιώντας τη μαγειρική σόδα!

Εντάξτε τη, λοιπόν, στην περιποίηση των μαλλιών σας με 2 τρόπους:

1) Ένας απλός τρόπος είναι να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο χέρι σας και να αναμείξετε με τη συνηθισμένη ποσότητα σαμπουάν στα μαλλιά σας. Κάντε ελαφρύ χαλαρωτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, με τα δάχτυλά σας, προκειμένου να απορροφηθεί πιο γρήγορα το μείγμα.

2) Ο δεύτερος τρόπος είναι ακόμη πιο φυσικός! Αποφύγετε τα σαμπουάν με χημικά-«σκληρά» συστατικά, που θα «βαρύνουν» τα μαλλιά σας και δημιουργήστε τη δική σας σπιτική λοσιόν με μαγειρική σόδα, που εκτός από τη λιπαρότητα θα καθαρίσει και το τριχωτό της κεφαλής σας, χωρίς να ερεθίσει το δέρμα σας! Απλά αναμείξτε δυο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με ένα λίτρο νερό και ανακατέψτε καλά. Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με τα δάχτυλά σας, κατά την εφαρμογή του στα μαλλιά σας, και αφήστε το μείγμα περίπου 5 λεπτά στα μαλλιά σας. Στο τέλος, ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

 

Πηγή: queen.gr