Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
«Μαγικές» τροφές για νεανικό δέρμα

«Μαγικές» τροφές για νεανικό δέρμα

Τι πρέπει να αποφεύγετε

Φροντίστε την επιδερμίδα σας με τη σωστή διατροφή για να διατηρηθεί νεανική και ελαστική με τις κατάλληλες τροφές.
Οτιδήποτε τρώμε επηρεάζει την επιδερμίδα μας. Αν η διατροφή σας περιλαμβάνει πολλά λιπαρά, επεξεργασμένες τροφές και λίγα φρούτα και λαχανικά, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την επιδερμίδα σας. Μετά τα τριάντα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή μας, και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας τις ίδιες ατασθαλίες. Η καθημερινή σας πρέπει να περιλαμβάνει σε τακτική βάση τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, και φυσικά άφθονο νερό.

Πες «ναι» στο…
Πράσινο τσάι: Γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες σε όλο τον οργανισμό, το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την επιδερμίδα, καθώς μειώνει τους ερεθισμούς και καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για μεγάλο μέρος της φθοράς της επιδερμίδας.

Νερό: Το ξέρεις ήδη, αλλά καλό είναι να μην το ξεχνάς. Οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα είναι απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας σου. Αποτοξινώνεται ο οργανισμός και αποβάλλονται οι άχρηστες ουσίες. Σε αυτή την ποσότητα δεν πρέπει να υπολογίσεις τα ροφήματα, όπως το τσάι, τους χυμούς ούτε τις σούπες.

Σελήνιο: Μια ιδιαίτερα σημαντική θρεπτική ουσία, η οποία υπάρχει στη γαλοπούλα, τα φιστίκια, τον τόνο και στο ψωμί ολικής αλέσεως. Το καθημερινό σου μενού πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα από αυτά τα είδη.

Γαλακτοκομικά: Τα γαλακτο-κομικά με χαμηλά λιπαρά είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ιδιαίτερα ευεργετική για την επιδερμίδα. Το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ωφελεί επίσης το πεπτικό σύστημα.

Φρούτα και λαχανικά:
Ωφέλιμα για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, ορισμένα από αυτά περιέχουν πολύτιμες ουσίες για την υγεία της επιδερμίδας, όπως τα φρούτα του δάσους και οι φράουλες, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Ολα τα λαχανικά με έντονο χρώμα, όπως οι κόκκινες και κίτρινες πιπεριές καθώς και οι γλυκοπατάτες είναι ωφέλιμα.

Λιπαρά οξέα: Υπάρχουν στα έλαια όπως το καρυδέλαιο και το λινέλαιο, αλλά και στα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος, ο σολομός και ο μπακαλιάρος.

Τι να αποφεύγεις
Φρόντισε όσο μπορείς να αποφεύγεις ή να μειώσεις τις παρακάτω τροφές, οι οποίες είναι λιγότερο ωφέλιμες για την επιδερμίδα.

Τροφές με λευκό αλεύρι: Το άσπρο ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά είναι λιγότερο θρεπτικά από τα αντίστοιχα ολικής αλέσεως και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στην επιδερμίδα. Δοκίμασε να μειώσεις την ποσότητα αυτών των τροφών και παρατηρήστε τη διαφορά.

Οινόπνευμα: Αφυδατώνει την επιδερμίδα και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία, αλλά απόφυγε τα σκληρά ποτά και φυσικά τα λικέρ.

Κάπνισμα: Δεν βλάπτει μόνο την επιδερμίδα και το ξέρουμε όλοι. Αν δεν το έχεις κόψει ακόμα, αποφάσισε να το κάνεις σήμερα κιόλας.

Επεξεργασμένες τροφές: Οι τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και συντηρητικά βλάπτουν την επιδερμίδα και δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή σας. Τα αναψυκτικά με ανθρακικό και ζάχαρη δεν είναι μόνο βλαβερά, αλλά επίσης στερούν από την επιδερμίδα σας ορισμένα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον παχαίνουν και προκαλούν κυτταρίτιδα.

Πηγή: Womenonly.gr