Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μάσκα προσώπου για λάμψη με αγκινάρα!

Μάσκα προσώπου για λάμψη με αγκινάρα!

Μια μάσκα διαφορετική από τις συνηθισμένες με βασικό συστατικό την αγκινάρα.
Υλικά
2 κουταλιές σούπας αποξηραμένα φύλλα αγκινάρας
50ml ροδόνερο
100 ml νερό
2 κουταλιές σούπας μέλι
100ml γλυκερίνη
20γρ. αποξηραμένα φύλλα αγκινάρας

Πως να την φτιάξετε
Τοποθετούμε 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα αγκινάρας σε μια κούπα, μαζί με το ροδόνερο. Βράζουμε 100ml νερού και το ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το βότανο να εμπλουτίσει το μείγμα των υγρών για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε 60 ml του δημιουργήματος μας σε ένα ποτηράκι. Μόλις έχουμε φτιάξει ένα έγχυμα αγκινάρας!

Σε ξεχωριστό σκεύος αναμιγνύουμε καλά τη γλυκερίνη με το έγχυμα που παρασκευάσαμε. Τοποθετούμε σε ένα σκούρο γυάλινο βάζο βάζουμε τα 20γρ. του βοτάνου και προσθέτουμε το μείγμα της γλυκερίνης. Κλείνουμε το καπάκι και το ανακινούμε καλά. Το αφήνουμε 4 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος ανακινώντας το τακτικά. Κατόπιν σουρώνουμε λιγάκι, το υγρό ώστε να αποκομίσουμε 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα.

Το υπόλοιπο μείγμα γλυκερίνης αγκινάρας το αφήνουμε για 2-3 εβδομάδες και τότε το σουρώνοντας απομακρύνουμε τα στερεά από τα υδατικά συστατικά. Αποθηκεύουμε το εκχύλισμα αγκινάρας σε γλυκερίνη σε αποστειρωμένο μπουκάλι από σκούρο γυαλί, πάντα σε μέρος δροσερό και σκοτεινό, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε και μόνο του ως ορό σύσφιξης και λάμψης της επιδερμίδας μας.

Ενώνουμε τη 1 κουταλιά σούπας εκχυλίσματος αγκινάρας με το μέλι μας ανακατεύοντας ζωηρά και έχουμε την την λεπτόρευστη μάσκα μας έτοιμη για χρήση.

Εφαρμογή
Καθαρίζουμε καλά το δέρμα του προσώπου μας με το κατάλληλο για τον τύπο του προϊόν. Κάνουμε ένα πίλινγκ τριβής, με κόκκους για 2 λεπτά για να ζωντανέψουμε την κυκλοφορία του αίματος και να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.

Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε ένα ακτινίδιο στη μέση και να περάσουμε με αυτό από όλα τα σημεία του δέρματος μας αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Με ένα πινέλο εφαρμόζουμε τη μάσκα μας σε όλο το πρόσωπο και την αφήνουμε να μας ευεργετήσει για 20 λεπτά.

Με την πάροδο του προβλεπόμενου χρόνου μπορούμε πρίν αφαιρέσουμε τη μάσκα με άφθονο νερό, να κάνουμε λίγες κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο μας για να επιτύχουμε μεγαλύτερη διείσδυση των συστατικών της στην επιδερμίδα μας.

Εφαρμόζουμε στο λαμπερό μας δέρμα την ενυδατική μας κρέμα και οπωσδήποτε και την αντηλιακή μας!

 

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr