Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μάσκα προσώπου με ντομάτα ενάντια στην ακμή και τις ατέλειες

Μάσκα προσώπου με ντομάτα ενάντια στην ακμή και τις ατέλειες

Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τα εξανθήματα

Οι ντομάτες αποτελούν ένα από τα θαυματουργά προϊόντα της εποχής αυτής. Διαθέτουν πλήθος βιταμινών και αντιοξειδωτικών που βοηθούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ακμής και των εξανθημάτων, καθώς και στη συρρίκνωση των πόρων. Επίσης, έχουν στυπτικές ιδιότητες, μπορούν να αφαιρέσουν τη βρωμιά και το λάδι, ενώ παράλληλα η υγρασία τους μπορεί να ηρεμήσει το προβληματικό δέρμα.

Η δράση της ντομάτας είναι αρκετά ήπια, γεγονός που την καθιστά ιδανική ακόμα και για καθημερινή χρήση.

Θα χρειαστείτε:

– 1 ντομάτα (προτιμότερο θα ήταν να είναι ώριμη)
– 1 μπολ

Τρόπος παρασκευής:

Πλύνετε τη ντομάτα με κρύο νερό και στη συνέχεια βάλτε τη στο μπολ. Πάρτε ένα πιρούνι και αρχίστε να την λιώνετε πολύ καλά. Η μάσκα σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής:

Απλώστε τον πολτό της ντομάτας που μόλις φτιάξατε στο πρόσωπο και τον λαιμό σας, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις περιοχές με ακμή ή φραγμένους πόρους. Αφήστε το να δράσει για 20-60 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με άφθονο ζεστό νερό.

Σε περίπτωση που το πρόσωπο σας έχει τάση να γίνεται ξηρό, βάλτε μετά την μάσκα λίγη ενυδατική μη λιπαρή λοσιόν.

Προσοχή: Αν είστε αλλεργική στη ντομάτα αποφύγετε τη μάσκα αυτή. Αν πάλι δεν το γνωρίζετε, καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή δοκιμή στο χέρι σας και αν δεν ερεθιστεί να προχωρήσετε στο πρόσωπο και τον λαιμό. Σε περίπτωση που ερεθιστεί έστω και λίγο, μην προχωρήσετε στην εφαρμογή της μάσκας.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr