Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Mega Guide: 15 αποσμητικά που δεν θα σε προδώσουν στον καύσωνα

Η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες έχει φτάσει σε εξωπραγματικά –για τα δικά μας δεδομένα- επίπεδα. Νιώθουμε την κλιματική αλλαγή σε όλο της το… «μεγαλείο» (being ironic) και κυριολεκτικά λιώνουμε…

Το σώμα μας, προκειμένου να μπορέσει α ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, ιδρώνει. Ο ιδρώτας βλέπεις, καθώς εξατμίζεται από την επιδερμίδα μας, τη δροσίζει και κατεβάζει τη θερμοκρασία της.

via GIPHY

Κάνεις λάθος!

Μερικές φορές όμως… μυρίζει. ΛΑΘΟΣ! Δεν μυρίζει ο ιδρώτας μας. Ο ιδρώτας είναι ένα διάφανο, άοσμο υγρό που περιέχει πρωτεΐνες. Όταν έρχεται σε επαφή με τα μικρόβια που ζουν στην επιδερμίδα μας, αυτά τρέφονται με τις πρωτεΐνες, κάνουν ζυμώσεις και έτσι δημιουργούνται οσμές.

Μην γουρλώνεις τα όμορφά σου μάτια. Όλοι έχουμε μικρόβια και δεκάδες άλλα πράγματα τα οποία κατοικούν στην επιδερμίδα μας. Είναι το λεγόμενο μικροβίωμα και δεν πρέπει να το διαταράσσουμε.

Μετανοείτε! Αυτά είναι τα 7 «θανάσιμα» skincare αμαρτήματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Το μπάνιο ωστόσο, είναι το κλειδί για να είσαι ασφαλής, χωρίς οσμές το καλοκαίρι. Σε συνδυασμό με ένα καλό αποσμητικό. Κάνοντας συχνά μπάνιο και φορώντας ένα καλό αποσμητικό, δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτα.

Κάθε πόσο και ποια;

Πόσο συχνά πρέπει όμως να κάνεις μπάνιο; Και ποια είναι τα καλά αποσμητικά για τα οποία μιλάμε τόση ώρα; Θα σου τα πω όλα!

Αρχικά, το θέμα μπάνιο, είναι προσωπική υπόθεση. Αν με ρωτάς, εγώ κάνω μπάνιο 3 φορές τη μέρα το καλοκαίρι (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη): Το πρωί, όταν γυρίσω από τη δουλειά ή το μεσημέρι και το βράδυ πριν κοιμηθώ.

Εγώ όμως είμαι μανιακή. Και μία φορά μόνο να κάνεις μπάνιο αρκεί. Μπορείς να διαλέξεις αν θέλεις να κάνεις το μπάνιο σου το πρωί ή το βράδυ και κάθε φορά θα βάζεις το αποσμητικό σου.

via GIPHY

Φτάνουμε έτσι στο άλλο θέμα μας, τα αποσμητικά. Ποια είναι τα καλύτερα; Τα έχω συγκεντρώσει όλα στην παρακάτω gallery. Ναι, τα έχω δοκιμάσει, και ναι είναι αυτά που δεν πρόκειται να σε προδώσουν για κανένα λόγο.

Κάνε λοιπόν συχνά μπάνιο, διάλεξε ένα περισσότερα από τα αποσμητικά που θα δεις παρακάτω και… υπομονή! Όλα θα πάνε καλά.

Εδώ θα δεις πώς μπορείς να σώσεις το μακιγιάζ σου από τον ιδρώτα


Πηγή